Възпитаниците от детските заведения в община Враца участваха днес в

...
Възпитаниците от детските заведения в община Враца участваха днес в
Коментари Харесай

Децата на Враца рисуваха азбуката в навечерието на 24 май

Възпитаниците от детските заведения в община Враца участваха през днешния ден в празника "Децата на Враца рисуват ", по време на който са рисували буквите от българската писменост, оповестиха от общинския пресцентър.

Кметът на общината Калин Каменов е разкрил празника и поздравил участниците в него. Събитието е част от програмата за 24 май - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, се показва в известието.

Децата от Враца са показали и празничен концерт и галерия на тематика "Веселите буквички ", допълват от общината. Кметът Калин Каменов е наградил с грамоти възпитаниците на детските градини, взели участие в празника и в общинските начинания "Децата на европейска България " и "Децата на Враца спортуват ".

Програмата за отбелязване на Деня на българската култура във Враца продължава на следващия ден с награждаване на най-изявените учители, възпитаници и културни дейци през 2018 година Тържествената гала по връчването на Наградите на кмета на община Враца за достижения в образованието и културата стартира от 18 часа в Градската концертна зала. На 24 май от 10 часа стартира обичайното шествие по улиците на града от пл. "Македония " до паметника на Светите братя Кирил и Методий до постройката на общината, където ще се състои и общоградското празненство.

От 18,30 часа в огромната зала на театъра врачани могат да видят музикалния театър "На нея с любов! Емил Димитров ", с който ще приключи и празничната стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР