Възпитаниците на седемте детски градини в район Северен“ са готови

...
Възпитаниците на седемте детски градини в район Северен“ са готови
Коментари Харесай

Малчугани от Северен подредиха табла и изложби за Баба Марта

Възпитаниците на седемте детски градини в регион " Северен “ са подготвени да посрещнат Баба Марта.С доста възторг и майсторство децата сътвориха красиви творби.

Пъстри мартенички подредиха децата от ДГ " Бреза “.С класическите Пижо и Пенда, подкови за благополучие и шанс и други червено-бели творения малчуганите украсиха табло в детското заведение. " Като мартенички чудни, като най-безценен подарък, да сте здрави, да сте умни и усмихнати със сексапил “-това прелестно пожелание  в рими насочи към своите ученици шефът на ДГ " Бреза “ Нели Димитрова.

Малчуганите от ДГ " Космонавт “ създадоха мартенички- приложения с първите предвестници на пролетта-щъркели, бяла лястовица и разнообразни цветя.Сред прелестните произведения се открояват дървени лъжици с бобени, царевични и житни зърна-за здраве и благодат.Направен е и по-новаторски вид на Пижо и Пенда.

Децата от ДГ " Весела “ направиха мартенички- апликации- сърца, цветя и ръчички-като знак на другарство и поддръжка.С помощта на родителите си те украсиха кошничка, цъфнало дърво и Баба Марта.Част от творбите ще бъдат подарени на Дома за възрастни хора в квартал " Кичук Париж “.

Табло от красиви мартенички бе изложено в ДГ " Дъга “.Част от творенията са направени от деца и родители в домашна конюнктура, а други-от деца и учители в детската градина.Червено-белите творби са направени от конци, като са допълнени с пролетни мотиви-апликации от цветя и щъркели.

Малчуганите от двете здания на ДГ " Захарно петле “ подредиха богата галерия от мартенички и пролетни пана, направени взаимно с родители и учители. Използвани са разнообразни естествени материали и техники. Зайчета, щъркели, лястовички, цветя, дръвчета и гъбки са част от прелестните приложения.Изработени са Пижо и Пенда в национални носии.

Изложбата на ДГ " Славей “ е композирана във фоайето на детската градина за наслада на децата и учителите.На 1-ви март тя ще бъде изнесена в двора на детското заведение, с цел да могат да я прегледат родителите.Традицията за аранжиране на такава галерия в ДГ " Славей “ датира повече от десетилетие. Мартеничките са направени благодарение на родители и учители.

В детска градина " Марица " бяха подредени табла с мартеници, като взаимните планове са направени от деца и родители по групи.Традиционните Пижо и Пенда, пролетни пана с цветя и щъркели на фона на българския трикольор, са единствено част от прелестните произведения. На 1-ви март всяко дете ще презентира пред групата си направените мартенички.

" Поздравявам всички учители в детските градини, които подтикват творчество и креативност у нашите деца.Благодаря на родителите за помощта, която оказаха на малчуганите при изработването на тези прелестни мартенички.А на децата поисквам здраве, наслада и дано се учат да съхраняват хубавите български обичаи “, сподели кметът на " Северен “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР