Възпитаниците на Националното училище по изкуствата във Варна все още

...
Възпитаниците на Националното училище по изкуствата във Варна все още
Коментари Харесай

Принудителна ваканция в Националното училище по изкуствата във Варна

Възпитаниците на Националното учебно заведение по изкуствата във Варна към момента не са почнали образователната година. Отлагането е поради главен ремонт на постройката на образователното заведение, който продължава и сега. На този стадий никой не може да каже, по кое време тъкмо децата ще влязат в класните стаи. Родителите им пък са обезпокоени, че пропуснатият образователен материал мъчно ще бъде наваксан.

Варна

Текст: Началото на образователната година в учебното заведение беше отлагано 3 пъти, като последната дата е 8-ми октомври. По всяка възможност обаче ремонтът няма да завърши и до тогава. А това значи, че насилствената почивка за 750 възпитаници ще продължи. Родителите с съображение са обезпокоени.
- Това значи загуба на образователен развой за детето ми. Предполагам пък, че за по-големите възпитаници от 7-ми и 12-ти клас това забавяне може да бъде напряко съдбовно.
Директорът на учебното заведение съобщи, че не знае по кое време ще завърши ремонтът.
Христо Дипчиков, шеф на НУИ " Добри Христов " - Варна: Всъщност събитията са да давам отговор за процеси, които не мога да управлявам.
Вече има издадена заповед от шефа на учебното заведение за преструктуриране на образователния материал.
Христо Дипчиков, шеф на НУИ " Добри Христов " - Варна: Нашите учители работят непрестанно, учителите по специфичните предмети, защото един музикант не може да бъде оставен 3-4 месеца да си почива. По-тежко е ситуацията с общообразователните предмети там изпускането на 15-20 часа или може би 30 на го дишна база е прекомерно доста.
Родители са подали сигнал до Министерството на образованието.
- Министерството на образованието ни дадоха отговор, че към този момент това не ги визира, защото учебното заведение е под шапката на Министерството на културата и могат да вземат отношение само за образователния проект.
Сградата, в която се обитава учебното заведение, е строена преди близо 120 години и от дълго време се нуждае от главен ремонт. Проблемът е, че никой не е помислил, къде ще учат децата през това време. Миналата седмица изпратихме писмо до Министерството на културата, с цел да разберем за какво. Въпреки обещанието, отговор по този начин и не получихме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР