Възпитаници на ВТГ Г.С. Раковски“ се запознаха с работата на

...
Възпитаници на ВТГ Г.С. Раковски“ се запознаха с работата на
Коментари Харесай

Ученици се запознаха с работата на Варненската търговско-индустриална камара

 Възпитаници на ВТГ " Г.С. Раковски “ се срещнаха с работата на Варненската търговско-индустриална камара. Тези дни персонално ръководителят Иван Табаков ги одобри и им описа за работата на организацията. От него те научиха, че Варненска търговско-индустриална камара е основана през 1895 година и е една от първите търговско-индустриални камари в България. Нейната основна цел е да оказва помощ за развиването на удобна бизнес-среда в района, за решаването на стопанските и законодателни проблеми и да осведоми и пази своите членове в изискванията на пазарната стопанска система. Тя е неправителствена, социална организация, записана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, в която на непринуден принцип могат да членуват български и задгранични физически и юридически лица, които правят стопанска активност или комерсиално посланичество на територията на района Варна, в сходство с българското законодателство.

Бъдещите икономисти от Варненската комерсиална гимназия научиха, че в Камарата могат да членуват държавни институции, браншови съюзи и организация, образователни заведения и лица, които не правят стопанска активност, само че могат да спомагат за реализиране задачите и дилемите на Камарата, както и за услугите, които тя дава.

Срещата на учениците от ВТГ " Г.С. Раковски “ с ръководителя на Варненската търговско-индустриална камара, по по план на Сдружение " Младежки информативен доброволчески център “, на тематика " Направи първата крачка към триумфа! “, по " Младежки планове – 2019 ", на община Варна. По него ученици на разнообразни образователни заведения в града се срещнаха с представители на бизнеса, от които почерпиха практически опит в областта на стопанската система и предприемачеството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР