Възпитаници на кино школа Братя Люмиер“, театралните и фото школи

...
Възпитаници на кино школа Братя Люмиер“, театралните и фото школи
Коментари Харесай

Младите кинематографисти и театрали от ОДК-Варна се срещат с актьори от Ятаган“

Възпитаници на кино школа " Братя Люмиер “, театралните и фото школи при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, ще имат опция да се срещнат с част от актьорите, които вземат участие в дълго чаканата продукция " Ятаган “, научи Moreto.net. Потвърждение за срещата, която ще бъде броени часове преди предпремиерата на лентата на 13 февруари, са дали: Мариан Вълев, Любомира Башева, Ванеса Георгиева и Евгения Калканджиева, стана ясно от думите на Елица Матеева, началник на школа " Бр. Люмиер “ и уредник на събитието. Срещата с Вълев ще бъде втора за децата от ОДК, които ще имат опция да беседват със звездите във фоайето на хотел " Черно море “, както и да получат подписи.

" Ятаган “ е продукция на " А Плюс Филмс ", зад която стоят имената на братята Христо и Янаки Дерменджиеви. През миналата година те завоюваха премията на " Europa Cinemas " за млад бизнесмен, с помощта на напъните, които поставят за развиването на киноиндустрията у нас. Режисьор на лентата е Андрей Андонов, който нашумя с дебютния си филм " Никой “ - най-гледаният български филм в платформата YouTube ( 27 млн. гледания). " Никой “ бе отличен с премия за най-хубави актриси - Гергана Плетньова и Силвия Петкова на ХХIV МФФ " Любовта е полуда “ (Варна, 2016).

" Ятаган “ е комедия, която разкрива същинското лице на нашето съвремие - тук нищо не е такова, каквото е! Филмът потегля по кината в цялата страна на 20.02.2020.

Събитието с възпитаниците на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, е част от план " Вдъхновяващи срещи “, който бе иницииран през м.г. от Емилиян Ялъмов, публицист с дългогодишна процедура и притежател на премия " Варна “ в областта на културата. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР