Възпитанието на детето е много важно. За това какъв човек

...
Възпитанието на детето е много важно. За това какъв човек
Коментари Харесай

Не се карайте пред детето – съсипвате здравето му!

Възпитанието на детето е доста значимо. За това какъв човек ще стане то когато порасне огромно въздействие оказва точно фамилната среда, в която пораства.

Грешките при възпитанието на дребните хора може да са доста. Заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме пет наставнически неточности, които е добре да не допускате, тъй като те унищожават детето.

Но заплахите при развъждането на дребните човечета са повече от предстоящото. 

Не е загадка, че кавгите на родителите се отразяват отрицателно на децата. Но това не стопира възрастните да си подвигат кавги пред отрочетата си. 

Постоянните кавги в фамилията се възприемат от децата доста по-зле от развода. Кавгите въздействат върху развиването на детето, както и на психическото и физическото му здраве. 

Скандалите пред децата оказват пет съдбовни последствия върху бъдещото им развиване.

Ето петте вреди, които нанасяте на децата си, в случай че се карате пред тях:

Децата упрекват себе си
Когато родителите се карат пред дребни очевидци, те стартират да упрекват себе си за случилото се. Децата се усещат виновни за събитията в фамилията. Те търсят повода за проблемите в себе си, за разлика от възрастните, които се пробват да обвинят другия човек. Отрицателните страсти се натрупват и към момента неоформената душeвност на децата не устоя на натиска.

Всяко дете има друг проблем. Някои деца, станали очевидци на наставнически кавги, стартират да демонстрират неприятно държание, други страдат от тревога и меланхолия, стопират да учат и спят неприятно. 

При децата на сприхави родители се вижда спад в вкус и общия имунитет. Поради непрекъснат стрес пораждат болести, които постоянно могат да бъдат излекувани единствено от психолози. Следователно в конфликтните фамилии децата по-често боледуват, в сравнение с в щастливите такива.

Щом се успокоите след свада, пробвайте се умерено да обясните на детето какво се случва и за какво псувате. Покажете на детето, че няма виновност. Възрастните се карат просто тъй като не могат да се спогодят.

Не знае по какъв начин да управлява страстите си
Гледайки свада сред родителите, детето изпитва цяла гама от страсти, като яд, боязън и безпокойствие. Малкият човек към момента не знае по какъв начин да се оправи с тях, от което страда. Той ще се опита да изхвърли страстите си с писъци, интриги, непокорство, настроения и непримиримост. 

Освен това момчетата и девойките реагират друго на фамилните кавги: девойките са по-склонни да имат прочувствени проблеми, а момчетата стават нападателни възрастни.

Екстремни прояви могат да се проявят в кошмари, страхове, заекване, нервозен тик или инконтиненция на урината. Освен това следствията от родителските кавги може да не се появят незабавно, а след месеци или години. Възрастните, обзети от личните си проблеми, постоянно не виждат това.

Ето за какво, в случай че не разбирате какво се случва с детето и за какво то стартира да се държи необичайно, обърнете внимание на личното ви държание и метод на другарство с колегата ви.

Опитва се да привлечете вниманието
Когато баща и мама непрекъснато се карат, първото нещо, което детето желае да направи, е да насочат вниманието към себе си. Мечтае родителите му да се разсеят от псувните, да дойдат при него и да поддържат връзка обикновено.

Децата са страхотни манипулатори. От детството научават, че родителите ги обкръжават с особена обич и грижа в тези моменти, когато се усещат зле. Следователно, най-хубавото нещо, което детето взема решение да направи, е да се разболее. Това постоянно се случва даже неумишлено, само че резултатът е един. Родителите не помнят за войните посред им, стартират да обичат детето и да се грижат за него по всевъзможен вероятен метод.

Следователно, в случай че от малко едно дете е болнаво и постоянно страда от разнообразни болежки, то замислете се дали фамилната среда е добра или родителите не стопират да си крещят пред него.

Връзка с наследствеността
Реакциите на децата към споровете са директно свързани с наследствеността. Именно тя дефинира психологичното здраве на детето. Повечето от проблемите, свързани с душeвността, зависят от нея, в това число тревога, меланхолия и неуравновесеност. Лошите наставнически връзки могат да изострят вродената предразположеност и да доведат до съществени болести.

Симптомите, породени от стрес, могат да се появят даже в ранна детска възраст. При децата пулсът се форсира, появява се тревога и сънят се утежнява. В фамилии, в които царят обич и естетика, наследственото влечение към дадена болест може да не се прояви по никакъв метод.

Разрушаване на идеалите
Родителите за децата са знак на надеждност и сигурност. Детето се пробва да следва образеца им във всичко и смята, че това е единственият верен метод. Ако картината на връзката в фамилията се промени, неговите идеали се срутват. Детето става нестабилно и нещастно. Някои деца стартират да демонстрират експанзия както вкъщи, по този начин и в връзката с връстниците им. 

Напрежението в фамилията се отразява на здравето им. Децата не могат да схванат за какво най-близките му хора се карат. Неприятните чувства се натрупват и стават причина както за психологични, по този начин и за физически болести при децата.

Важно!
Полагайки старания за възстановяване на връзките с колегата си, вие освен ще станете по-щастливи и по-спокойни, само че и ще се грижите за здравето на децата си. / jenata.blitz.bg

Харесайте и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР