Възпитанието ми ме накара да отида да помагам. Възпитан съм

...
Възпитанието ми ме накара да отида да помагам. Възпитан съм
Коментари Харесай

Д-р Чолаков разказа как се е борил с К-19 за живота си

Възпитанието ми ме накара да отида да оказвам помощ. Възпитан съм в усърдие, почтеност и да се откомандировам на потребностите на обществото.

Това съобщи в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия общопрактикуващият доктор в Шумен доктор Милен Чолаков, който съумя да победи ковид.

„ Най-тежкият миг беше когато бях очевидец на борбата за живот и гибел на моите сътрудници. Те поставиха неимоверни старания да оказват помощ на хората. Много от тях се заразиха. Към актуалният миг 80 от тях са позитивни на COVID-19 “, призна той.

„ Болницата в Шумен е фронтова линия. Болницата има 426 кревати, разкрити са 219 кревати. Те към този момент са заети. Шестима са интубирани и се борят за живота си.

Цялото здравно съсловие е в позиция на нож против COVID-19. Много тежки случаи има, както и смъртни случаи. Губим от загуба на живот и от директна бъдеща инвалидизация на бъдещето на България “, предизвести той.

Решението да оказа помощ беше персонално, тъй като аз съм учтив да не се опасявам. Лекарят бе в доста тежко положение, само че е нормализиран с помощта на донорска плазма.

„ Много тъга има по тоя свят. Ние я виждаме на първа линия, дишаме я.

Докато спорим и разясняваме пандемията, няма да се оправим. Една огромна част от болните могат да бъдат избавени с кръвна плазма “, акцентира доктор Чолаков.

„ Време е за морал и преосмисляне на недоволството против лекарите. Призовавам политиците за повече обич към народа си и лекарите си и повече чуваемост “, приключи шуменският доктор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР