Възпалителните заболявания причиняват редица състояния, оказващи негативен ефект върху здравословното

...
Възпалителните заболявания причиняват редица състояния, оказващи негативен ефект върху здравословното
Коментари Харесай

Противовъзпалителна диета на д-р Вейл

Възпалителните болести предизвикват редица положения, оказващи отрицателен резултат върху здравословното положение на индивида.

Противовъзпалителната диета на доктор Вейл е метод човек да се защищити от възпалителни процеси в организма и по едно и също време с това да усъвършенства своето психическо и физическо здраве.

Според доктор Адрю Вейл съществуват храни, които довеждат до възпалителни процеси в тялото, само че и други, които имат качествата да се борят с тях. Той предлага потреблението на здравословни мазнини, богати на фибри плодове и зеленчуци, пиянство на доста вода и понижен банкет на скотски протеини, като се изключи тези идващи от рибата.

 Хладилник

Противовъзпалителната диета на доктор Вейл се основава на дневен калориен банкет възлизащ на 2000 до 3000 ккал, които зависят от възрастта на индивида, неговия пол, както и от физическата му интензивност в всекидневието.

Диетата разрешава банкет на въглехидрати, равняващи се на 40 – 50 % от дневната консумация, 30 % мазнини и 20 до 30 % протеини. И те е хубаво да са в такава съразмерност при всяко едно хранене денем.

Този хранителен режим цели потреблението на доста плодове и зеленчуци, богати на фитонутриенти, за които знаем, че се борят с раковите кафези и дегенеративните болести. Също меню богато на омега-3 мастни киселини, само че да се заобикалят пържените храни и бързите закуски.

От въглехидратите да се похапват по-често пълнозърнести храни, бобови култури, тиква или горски плодове.

 Салата с Рукола

Мазнините да се набират чрез похапването на авокадо, ядки, пресован зехтин, а омега-3 киселините да се набират от потреблението на сьомга, сардини или херинга.

Киселото мляко, сиренето и соята могат да бъдат част от дневното меню, тъй като те ще обезпечат на тялото потребността му от протеини.

Диетата разрешава потреблението и на черен шоколад с минимално наличие на какао от най-малко 70 %. А феновете на виното ще могат да му се любуват, само че в умерени количества.

За задачата на противовъзпалителната диета омега-3 мастни киселини би трябвало да се употребяват най-малко два пъти в седмицата.

Загубата на тегло при съблюдаване на тази диета е доста евентуална. Самият инфекциозен развой в тялото постоянно е породен от затлъстяване. По тази причина учените намират противовъзпалителната диета на доктор Вейл за метод, който ще излекува тялото и ще понижи телесното тегло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР