Възпаленията в организма могат да предизвикат редица проблеми със сърцето,

...
Възпаленията в организма могат да предизвикат редица проблеми със сърцето,
Коментари Харесай

7-те най-добри противовъзпалителни храни

Възпаленията в организма могат да провокират редица проблеми със сърцето, с тежестта, диабет и така нататък Ето за какво е значимо да се стремим да ги ограничаваме, а това може да стане благодарение на противовъзпалителна диета или най-малко придържане към консумация на подобен вид храни. Ето кои 7 продукта са най-хубавите противовъзпалителни храни.

Чесън – една от най-хубавите храни срещу вируси, възпаления и настинки. Природен лек за всяко заболяване. Притежава куп свойства, включително и противовъзпалителни. Добавяйте го към ястията, които приготвяте или просто си хапвате по скилидка с тях. Така ще бъдете здрави.
Лекар предизвести кое ни прави най-уязвими за ковид
Паническият боязън от ковид може да докара до действителни здравословни проблеми, съобщи преди РИА Новости психотерапевтът Игор Салинцев...

Боровинки – доста потребни поради съществуването на антиоксиданти в състава им. Освен това те съдържат по-малко захар от другите бери плодове и освен. Хапвайте за утринна или междинна закуска в сурово положение.

Храни, съдържащи омега-3 мастни киселини – това са потребните мазнини, от които организмът има потребност и които предизвикват мозъчната активност. Източници на омега-3 мастни киселини са мазните риби – сардини, херинга, аншоа, скумрия, сьомга, риба звук, авокадо, зехтин, рибено масло. Това са противовъзпалителни храни, които може да хапвате, в случай че имате такива проблеми.

Гъби шийтаке – тип гъби, който от ден на ден намира приложение в приготвянето на ястия с гъби. В състава си имат скъпи субстанции, които служат за угнетяване на оксидативния стрес. Съдържат още мед, който се грижи за цялостното здраве на организма. Нещо доста значимо е, че детайлът би трябвало да се набира от външен източник, защото не се създава в тялото. Гъбите шийтаке са отлични за задачата.

Тъмнолистни зеленчуци – към тяхната група спадат босилек, кейл, спанак, магданоз. Те са чудесни за подготвяне на свежа салата, за поръска, за съществени ястия. Хапвайте ги повече в сурово положение, с цел да извлечете оптимално потребните им свойства. Те съдържа витамин С, антиоксиданти, каротеноиди и флавоноиди, които защищават клетките от вреди.
Какво може да научим от животните в битката с инфекциите
Етологът Кристиан Ленци е събрал невероятната тактика, която животните възприемат във войната против инфекциите. Можем ли да научим не...

Чай – в случай че се фенове на чая, а не на кафето, това е ужасно, тъй като тази напитка има противовъзпалително деяние. И по-точно, пригответе си чай от японска матча. Изобилства от антиоксиданти – за съпоставяне 17 пъти повече от боровинките. Друг час с сходно деяние и свойства е туласи, който се грижи за сърцето и сърдечната активност, както и за силата на имунната система.

Ферментирали зеленчуци – става дума за такива като кисели краставички, кисело зеле, кефир, които насищат чревната флора с потребни бактерии. Те предизвикват освобождението на тялото от токсични субстанции, които могат да провокират възпаления. За да се защищити организмът от възпаления, чревната флора би трябвало да бъде уравновесена. Точно тук се включва този вид артикули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР