Възобновяват се присъствените учебни занятия в системата на предучилищното и

...
Възобновяват се присъствените учебни занятия в системата на предучилищното и
Коментари Харесай

Заповед: В училищата ще се учи присъствено, в езиковите центрове - дистанционно |

Възобновяват се присъствените образователни занятия в системата на предучилищното и учебното обучение. Това гласи заповед на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов.  

Учебният развой се провежда и организира в сходство с направените от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и учебно обучение през образователната 2020-2021 година в изискванията на COVID-19.

Присъствената активност във висшите учебни заведения се реализира съгласно условията на съответното висше учебно заведение и при съблюдаване на въведените в страната общи противоепидемични ограничения. При опция обучителният развой се организира и от разстояние в електронна среда посредством потреблението на осведомителни и информационни технологии.

Езикови и просветителни центрове, както и занимални , проведени от юридически и физически лица, дават услугите си в електронна среда, а при неспособност – при обезпечаване на физическа отдалеченост сред лицата от 1.5 метра и при съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения.

Посещенията на външни лица/свижданията в лечебни заведения – считано от на следващия ден, 1 септември, се позволяват само за околните на пациенти в терминален етап.

Със същата заповед в профилираните институции за даване на обществени услуги и за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни се позволяват визити на външни лица по изключение и по преценка на шефа.

Дистанционна работа

Работният развой на груповите органи за ръководство и на чиновниците да се организира при опция в отдалечена форма (надомна работа/работа от разстояние) или да се откри работно време с променливи граници или работа на смени, се споделя в друга издадена през днешния ден заповед на министъра на опазването на здравето.

Съгласно заповедта работодателите могат да ползват и други превантивни ограничения и способи на работа, според от спецификата на съответната трудова активност. Целта е да бъде обезпечено по-добро равнище на отбрана на работещите, в това число и ограничение на несъществените контакти на работното място.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР