Възобновяването на разговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната - Демократична

...
Възобновяването на разговорите между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Все още няма яснота за бъдещата формула за управление

Възобновяването на диалозите сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " не доведоха до изясненост каква може да е бъдещата формула за ръководство на страната. Двете политически сили още веднъж се разминаха в мнението си - с кой мандат може да има постоянно държавно управление. 

Според ГЕРБ единственият късмет е единствено с първия мандат, а " Продължаваме промяната - Демократична България " още веднъж сложиха на масата поддръжката на ГЕРБ за втория мандат. 

Новата среща сред представителите на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и на ПП-ДБ Кирил Петков и Николай Денков стартира в ранните часове преди началото на пленарното съвещание и продължи повече от час.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дефинира като " добър и верен " ход продължаването на диалозите, само че предизвести - " Ако ние не се договорим за постоянното ръководство, ще сложа мандата на масата и ще кажа: " Ето, празни кутийки. Имаме ли хора да ги напълним е да изкараме 3 месеца дружно или нямаме ". Отиваме на избори, да е жив и здрав Радев да се готви дълго да ръководи. Дето се вика, имаме финален късмет да се откажат от своята надменност ".

Въпреки първичния отвод от мнения и двете политически сили още веднъж демонстрираха неотстъпчивост. 

Кирил Петков още веднъж повтори тезата, че ГЕРБ имат един единствен вид и той е да поддържат програмата за кабинет с втория мандат на обединението ПП-ДБ.

" Това не би трябвало да забравяме - мандатът е при господин Борисов, той може да търси поддръжка при Движение за права и свободи, може да каже: " Трябва да се върви на избори ” или може да поддържа един от най-хубавите български учени в света, който да поведе България напред ".

Десислава Атанасова от ГЕРБ отвърна с огледална оферта - поддръжка единствено с първия мандат.

" За тях обаче има единствено два разновидността. Първият вид - поддържат ето тази стратегия " България след кризите; проект за възобновяване " с първия вероятен мандат, тъй като те нямат алтернатива да си избират каквото и да е. Вторият им вид е избори ".

Атанасова не изключи осъществяване на втори кръг договаряния в търсене на управническа формула за споделената отговорност, а по думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов нови лидерски срещи може да има, в случай че е налице общо схващане за нуждата от споделено ръководство. Борисов още веднъж акцентира, че с цел да се случи това, водачите би трябвало да създадат крачка обратно. 

Днес завърши и последната среща на ГЕРБ-СДС от кръга на политически съвещания отвън обединението ПП-ДБ - с партия " Възраждане ". От политическата мощ на Костадин Костадинов оповестиха, че няма да поддържат държавно управление, излъчено от друга политика и обрисуваха главната непреодолима разлика с ГЕРБ - влизането на страната в еврозоната. От ГЕРБ акцентираха стратегическото подобие с " Възраждане " по тематиките " Енергетика " и " Правосъдна промяна ". 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР