Възобновяването на проекта АЕЦ Белене ще гарантира енергийната сигурност на

...
Възобновяването на проекта АЕЦ Белене ще гарантира енергийната сигурност на
Коментари Харесай

Йотова е убедена, че АЕЦ Белене е сигурно решение

Възобновяването на плана АЕЦ " Белене " ще подсигурява енергийната сигурност на България. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в откриването на годишната интернационална конференция " Българската атомна енергетика - национална, районна и международна сигурност ", проведена от Българския атомен конгрес.

" Убедена съм, че възобновяването на плана АЕЦ " Белене " е едно от решенията, които ще подсигуряват енергийната ни сигурност, ще допринесат за общата ни конкурентоспособност и стопански напредък, както и за основаването на устойчиво енергийно пространство в народен и европейски мащаб ", съобщи Йотова.

 Работодателите допълват изискванията на МЕ за АЕЦ
Работодателите допълват изискванията на МЕ за АЕЦ " Белене "

Още три условия за основни, а и са нужни спомагателни гаранции

Според Йотова този път тематиката за рестарта на АЕЦ " Белене " няма да бъде употребена за политическо опълчване , а ще бъде оставена в ръцете на специалистите.
" С политическите пререкания не изглеждаме съществено в очите на интернационалните вложители ", уточни вицепрезидентът и добави, че с причини експертите би трябвало да отговорят на въпросите и терзанията на жителите.

Вицепрезидентът открои и други значими задания, които стоят пред българския атомен бранш като планът за продължение периода на употреба на 6-и блок на АЕЦ " Козлодуй ", повишението на топлинната мощ на реакторите на АЕЦ " Козлодуй " и построяването на Национално вместилище за радиоактивни боклуци.

анкета
Да се рестартира ли АЕЦ „ Белене “
Да, само че без държавни гаранции Да, страната би трябвало да се заеме Не, планът е стар Не, нямаме потребност Нямам мнение, не съм експерт Виж резултати
Да, само че без държавни гаранции

Да, страната би трябвало да се заеме

Не, планът е стар

Не, нямаме потребност

Нямам мнение, не съм експерт

Според вицепрезидента нуклеарната сигурност е извънредно сериозен и виновен метод, заради което би трябвало да бъдат готови висококвалифицирани фрагменти, които да посрещнат провокациите в енергийната сфера.

" В това отношение наш дълг е да покажем пред младежите вероятностите, които се откриват пред тях за професионална реализация в региона на нуклеарната промишленост и обвързваните с нея научни и приложни проучвания ", съобщи още тя.

 Колко милиарда още за 30-годишен съветски нуклеарен самовар, питат протестиращи против АЕЦ Обновена
Колко милиарда още за 30-годишен съветски нуклеарен самовар, питат протестиращи против АЕЦ " Белене "

" АЕЦ Белене - made in China - реактор сделан в Съюз на съветските социалистически републики "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР