Възобновяването на преговорите по е невъзможно при сегашните условия. Това

...
Възобновяването на преговорите по е невъзможно при сегашните условия. Това
Коментари Харесай

Русия изключва подновяване на преговорите за мирен договор с Япония

Възобновяването на договарянията по е невероятно при сегашните условия. Това съобщи съветският заместител външен министър Андрей Руденко пред ТАСС.

" В актуалната обстановка възобновяването на разговора по гореспоменатия контракт е изрично невероятно ", акцентира той в отговор на въпрос по отношение на вероятностите за възобновяване на договарянията по мирния контракт в обозримо бъдеще.

По негови думи връзките с Япония сега са на невиждано ниско равнище " поради недалновидната политика на японското държавно управление ". " Ключовото изискване за началото на тяхната нормализация е отводът на Токио от враждебната политика във връзка с Русия, а не някакви ефимерни " сигнали ". Засега няма тематики за сериозна политическа полемика с Япония ", означи Руденко.

Той уточни, че Русия и Япония не са преговаряли за кротичък контракт като съглашение, което се подписва след края на военните дейности. " Те водеха договаряния за съвременен основополагащ и изчерпателен документ за мир, другарство и добросъседски връзки , който да сложи основата за дълготрайно развиване на целия набор от руско-японски връзки, ангажирайки на хартия желанието на страните да сближат своите подходи към основните интернационалните и районни проблеми, да уточнят взаимни гаранции за безучастие във враждебни начинания на трети страни ", разясни дипломатът.
 Япония желае кротичък контракт с Русия, само че без да анулира глобите Обновена
Япония желае кротичък контракт с Русия, само че без да анулира глобите

Токио резервира уговорката за разрешаване на териториалния спор по отношение на Курилските острови

" Но след началото на специфичната военна интервенция през февруари 2022 година японското държавно управление жестоко наруши нормите на дипломатическата нравственос и правилата на междудържавните връзки и предприе искрено вражески курс по отношение на Русия. Вече са признати над 20 пакета от нелегитимни наказания. Умишлено се подхранват русофобски настроения в страната, води се антируска агитация в интернационален и районен формат, ускорява се военната интензивност взаимно със Съединени американски щати и други страни членки на НАТО наоколо до далекоизточните ни граници. На режима в Киев се дава политическа, икономическа и логистична помощ в нарушаване на конституционните и законодателни ограничавания на Япония ", добави Руденко.

Русия и Япония водят договаряния за кротичък контракт след Втората международна война от средата на XX век. Основният препъникамък за това е въпросът за След края на Втората международна война всички Курилски острови бяха включени в Съветския съюз. Япония обаче оспори собствеността върху островите Итуруп, Кунашир, Шикотан и редица острови от Малкия курилски било, наречени острови Хабомай в Япония.
 Русия и Япония не могат да се схванат за риболова към Курилските острови
Русия и Япония не могат да се схванат за риболова към Курилските острови

Под сериозен въпрос остава и началото на сезона за улов на октоподи

През 1956 година Съветският съюз и Япония подписват взаимна декларация за преустановяване на военното състояние. Двете страни възобновиха дипломатическите и други връзки, само че и до момента не е подписан кротичък контракт.

Руското външно министерство неведнъж е заявявало, че суверенитетът на Русия над тези острови не може да бъде поставян под въпрос.

През март 2022 година съветското външно министерство разгласи, че за кротичък контракт поради едностранните ограничавания на Япония по отношение на Русия във връзка със обстановката в Украйна.
 Русия строи военни обекти на противоречивите Курилски острови
Русия строи военни обекти на противоречивите Курилски острови

Напрежение сред Токио и Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР