Възобновява се дейността на работната група към министъра на туризма,

...
Възобновява се дейността на работната група към министъра на туризма,
Коментари Харесай

Ще анализират лимитите по застраховка Отговорност на туроператора

Възобновява се активността на работната група към министъра на туризма, която проучва съществуващата нормативна уредба за лимитите на отговорност по наложителната застраховка "Отговорност на туроператора ". Това стана ясно по време на среща сред министърът на туризма Марияна Николова и управлението на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ). В полемиката, по време на която бяха разисквани настоящи тематики за разширение на взаимното партньорство в изискванията на пандемията участваха Константин Велев, ръководител на УС на АБЗ, Юри Копач, заместител ръководител на УС, и Румяна Бетова, ръководител на работна група към асоциацията.

Министър Николова оцени високо ролята на застрахователите за гарантиране на качествени туристически услуги и уместност в връзките с потребителите. Тя акцентира, че в последния брой на Държавен вестник към този момент е оповестена значима смяна в член 25 на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние поради рецесията с Ковид-19. Със изменението се дава опция туроператорите да връщат в 12-месечен период сумите за неосъществени пътувания до края на 2020 година, което е от значително значение за работата на застрахователите.

По данни на Национален статистически институт спадът на визитите на задграничните туристи през юни е 90%, а за целия сезон той може да е към 70%, уточни Николова. Тя изрази убеденост, че макар провалите, които понася и застрахователния бизнес от рецесията, със взаимни старания на всички в бранша може да се сътвори база за реализиране на по-добър зимен сезон, а и за лято 2021-а.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР