Възобновиха протестите в Асеновград. Жителите на града се събират в

...
Възобновиха протестите в Асеновград. Жителите на града се събират в
Коментари Харесай

Възобновиха протестите в Асеновград

Възобновиха митингите в Асеновград. Жителите на града се събират в парка на улица "Свобода ", оповестява БТВ.

Демонстрациите минаха през основната улица "Шести януари ", която е интернационален път и се насочиха към площада пред постройката на общината. Малко по-късно мястото за начало на митинга бе променено, защото паркът, от който започваха демонстрациите е разкопан, а това е най-близкото необятно отворено пространство.

Веднага по-късно те блокираха придвижването по пътя Пловдив – Смолян. В момента те се намират на разклона за Бачково и играят хора.

Хората недоволстват от забавеното правораздаване. Освен това споделят, че вместо да се изселят нелегално настанилите се в ромската махала, сега им се вършат адресни регистрации.



Припомняме, на 26 юни роми нападнаха първо девойки, които упражняват кану-каяк в езерото "40-те извора ", а по-късно случаят прерасна в всеобщо сборичкване. По-късно деветима бяха задържани. Събитията провокираха бурни реакции в града. Хиляди се събраха да стачкуват против нелегално пребиваващите роми в града.

На 6 юли, четвъртък, Окръжният съд в Пловдив реши да остави в ареста седем от деветимата арестувани за побоя над гребците в Асеновград. Двама от арестуваните бяха освободени против парична гаранция от надлежно 1 000 и 3 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР