Възникнал е инцидент в Полша, при който е бил ограбен

...
Възникнал е инцидент в Полша, при който е бил ограбен
Коментари Харесай

В Полша ограбиха американски влак със снаряди за Украйна

Възникнал е случай в Полша, при който е бил ограбен американски трен със снаряди за Украйна, охраняван от войски на НАТО, оповестява вестник " Wyborcza " със съдействието на " РИА Новости ".

Заподозрените в ограбването са били арестувани, а откраднатите снаряди са били върнати, оповестява вестникът, без да показва датата на случая, цитира news.bg.

Според отчета, " на железопътната гара във Венглинец, в Долна Силезия, бяха откраднати кутии с муниции от трен, охраняван от бойци на НАТО. Снарядите най-вероятно са били предопределени за Украйна ". Съобщава се, че чиновниците по сигурността на железниците на гарата забелязали неналичието на пломби на един от вагоните. Според информацията на " Wyborcza ", това е трен на американската войска, а крадците са лишили четири каси с муниции.

По информация от портала O2.pl, откраднатите кутии са съдържали 155-мм осколочно-фугасни снаряди за оръдия.

Прессекретарят на войсковата жандармерия (полската военна полиция), Томаш Чуловски, съобщи, че по случая са арестувани трима души, а кутии с откраднати муниции са били конфискувани и " нищо не липсва ".

Според полската телевизия, по отношение на случая са арестувани трима мъже на възраст 26, 34 и 39 години, които преди този момент са били осъждани за имуществени закононарушения. Те се изправят пред опасност от до 10 години затвор, добавя " Нова ТВ ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР