Възнамерявате да си купите имот, автомобил или друга по-значителна по

...
Възнамерявате да си купите имот, автомобил или друга по-значителна по
Коментари Харесай

Вижте как банките одобряват клиентите за кредит

Възнамерявате да си купите парцел, автомобил или друга по-значителна по мярка покупка? Много е евентуално за нея да ползвате ипотечен или потребителски заем. За да Ви бъдат отпуснати такива обаче, ще преминете през щателна инспекция от страна на банката, към която се обърнете.
Ето някои от нещата, които ще предопределят дали ще получите утвърждение.

Какви са отговорностите Ви?

Едно от най-важните неща, с цел да получите "Да " от банката си, е до какъв брой сте задлъжнял. Вече не един път сме коментирали, че преди да прибегнете към искане за ипотечен заем е добре да сте разчистили останалите си отговорности, като потребителски заеми, кредитни карти, артикули на погашение и други

Причината - банката ще преглежда съотношението дълг-доход, което е един от най-критичните фактори, с цел да ви отпусне заем.

Банките имат вътрешни стандарти по отношение на това, какъв % от месечния ви приход е оптимално възможни за това съответствие, с включване на месечната вноска по ипотечен заем. За да се класирате обаче, общата сума на отговорностите ви, е добре да не надвишава 40% от месечния ви приход.

Ако не отговаряте на това съответствие, тъй като прихода ви "се яде " от други вноски по заеми, доста е евентуално заема да бъде отхвърлен.

Възможно е да намерите решение, като се договорите с финансовата институция да "консолидира заемите Ви ", в едно обвързване, което плащате единствено към определената за ипотечен заем банка.

Работната Ви история

Със сигурност банката ще ревизира работната ви история. Финансовите институции избират да отпускат ипотечни заеми на претенденти, които са най-малко от две години на последната си месторабота. Те имат вяра, че хората задържали се на работа повече от една година е доста по-вероятно да заплащат вноските по заемите си в точния момент.

Има несъмнено и изключения от това предписание. Например в случай че сте били преназначен на друга позиция, само че при същия шеф, това че сте от шест месеца на новата си позиция няма да е значителен проблем.

Ако сте сменили промишлеността през последните две години, това може да провокира известни опасения. Сам по себе си обаче, това не е единствения определящ фактор, дали ще ви провиснал средствата.

Спестяванията и самоучастието

Често банките могат да прегледат и с какви спестявания разполагате, в случай че те са при тях. С по-големи шансове за приемане на заем, са хората с по-големи спестявания.

В допълнение сериозен фактор за това дали ще получите средствата е и процентът на самоучастието ви, в случай че се касае за ипотечен заем за покупка на неподвижен парцел. Това е размерът на договорката за закупуване на парцела, който ще финансирате със лични средства.

Предвид на обстоятелството, че парцелът е ипотекиран, колкото по-голямо е самоучастието ви, толкоз по-спокойна става банката, че ще си плащате отговорностите.

Други приходи

Различните банки имат друга политика във връзка с признаването на други спомагателни приходи, отвън рамките на трудовите правни отношения. Ако имате приходи от цивилен контракти да вземем за пример, значима за банката е стабилността и размера на тези приходи. Ако те са непрекъснати, т.е. получавали сте ги всеки месец, за един по-продължителен интервал от време, то би следвало да нямате проблеми за тяхното признание.

Кредитната Ви история

От огромна значимост за банките е и кредитната Ви история. Достъпът им до единния кредитен указател, Ви прави отворена книга за тях, във връзка с вашата кредитоспособност е регулярност в заплащанията на отговорностите Ви.

Ключов миг за одобрение на заема е кредитната ви история, която може да бъде проследена за последните 5 години. Ако сте допускали просрочия през този интервал, това може да стане спънка при кандидатстване за заем, изключително в случай че това се е случвало за няколко поредни интервала. Пристъпвайки към изтегляне на заем, е добре да се уверите, че сте погасили дължимите си и висящи отговорности.

Друг сериозен миг е обвързван с заплащането на осигуровките ви, което би трябвало да е регулярно всеки месец. Ако има редовно закъснение на заплащането им, това може да се окаже проблем за разрешаването на заема ви, или да докара до повишението на лихвения му %.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР