Възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии /СИК/ са увеличени

...
Възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии /СИК/ са увеличени
Коментари Харесай

160 лв. заплата на председател в СИК

Възнагражденията на членовете на секционните изборни комисии /СИК/ са увеличени и се чака огромен напор от претенденти да организират локалните избори на 26 октомври. В Пловдив секциите са 459, като ще има и спомагателни в лечебните заведения. В тях ще бъдат назначени близо 4500 членове съгласно партийните квоти.

Твърдата заплата на ръководител е 100 лв., до момента в който на последните избори за Европейския парламент тя беше 65 лв.. Възнагражденията на зам.-шефовете на СИК и секретари са 90 лв., а на редови членове - 80. На всички за образование се поставят бонуси по 10 лв.. Още 15 лв. се дават за приемане на изборните бумаги и подреждането им в пространствата, избрани за вота. На тези, които след приключването на изборния ден придвижват бюлетините и протоколите до ОИК, се поставят по още 35 лв.. Така ръководителите ще си докарат на първия тур по 160 лв..

За втория тур, който ще е на 3 ноември, парите са по-малко, надлежно 65 лв., 60 и 55 лв.. Пак ще се начисляват по 15 лв. за подреждането на книжата и 35 лв. за предаването им в ОИК. Общо за двата тура ръководителите ще завоюват 255 лв., което прави половин минимална заплата за страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР