Възмутително е, че Европейският съюз все още не е намерил

...
Възмутително е, че Европейският съюз все още не е намерил
Коментари Харесай

Германия възмутена, че ЕС все още не може да се договори за мигрантите

" Възмутително " е, че Европейският съюз към момента не е намерил решение за бежанците пет години след мигрантската рецесия .

Това разгласи министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер, чиято страна е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, съобщи Агенция Франс Прес.

Зеехофер организира видеоконференция с вътрешните министри на страните членки на Европейски Съюз, откакто 200 мигранти, избавени от филантропичния транспортен съд Ocean Viking, слязоха в Сицилия след 9 дни блокирани в Средиземно море.

Огромни старания се изискват, за да може всяка лодка да разпредели мигрантите измежду страните членки . Много малко страни са подготвени да го създадат, сподели Зеехофер.

В дълготраен проект не можем да оставим Италия, Малта, Гърция и Испания сами да се оправят с този проблем . Много страни отхвърлят да вземат участие, акцентира немският министър и предизвести, че тази обстановка не е комфортна за Общността.

Миналия септември Германия, Франция, Италия и Малта договориха краткотраен механизъм за непринудено систематизиране на мигрантите, избавени в Средиземно море. До момента към самодейността са се включили единствено Португалия, Люксембург и Ирландия.

Зеехофер се надява повече страни да се причислят, само че признава, че задачата е " доста, доста сложна ". Той не изключва потребление на тактики за оказване на напън.

" Няма да стартирам полемиката по време на председателството на Европейски Съюз със закани...разчитам на силата на причините, само че не съм доверчив ", означи силовият министър на Германия.

През септември Европейската комисия ще показа дълго чакано и неведнъж отлагано предложение за реформиране на миграционната и бежанска политика на Европейски Съюз.

Зеехофер се надява да бъде реализирано политическо съглашение по най-важните точки на този пакт до края на немското председателство през декември.

Въпросът за разпределението на бежанците досега е най-голямото затруднение за приемане на промяна . Полша, Унгария, Чехия и Словакия отхвърлят да одобряват мигранти.

" Възмутително е, че общественост като нашата не може да го реализира ", оплака се Хорст Зеехофер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР