Възмутени сме от позицията на организацията на евреите в България

...
Възмутени сме от позицията на организацията на евреите в България
Коментари Харесай

„Възраждане“ обвини ОЕ „Шалом“ в антибългаризъм

Възмутени сме от позицията на организацията на евреите в България «Шалом» и изрично възразяваме против изказаните в нея изказвания за антисемитизъм, проявен от ръководителя на Възраждане и ръководител на ПГ на Възраждане Костадин Костадинов.

Това пишат от Политическа партия Възраждане по отношение на позицията на ОИ „Шалом“, която през вчерашния ден Plovdiv-online разгласява едно към едно от формалния уебсайт на организацията на евреите в България.

Ето какво още декларират от „Възраждане“:

Вместо схващане към съпротивата против насилствените противоепидемични ограничения, унижаващи човешкото достойство и нарушаващи гражданските права, точно от «Шалом» получаваме рецензия, че сме загатнали Закона за отбрана на нацията, който прочее визира освен евреите, само че и ромите, както и тайните общества като масоните.

Категорично показваме освен противоречие, само че и отвращение от сходна позиция на хора, които сме приели в България като равноправни български жители. Именно българите сме тези, които спасихме евреите си през Втората международна война, когато всички европейци изпратиха еврейските си сънародници в концлагерите. Затова както в предишното, по този начин и през днешния ден е належащо да бъдем  внимателни с изказвания от рода на това „да следваме образеца на Европа “. Ако бяхме последвали образеца на Европа през 1943 година,  през днешния ден евреи в България нямаше да има.

От «Шалом» не за първи път излизат с сходни антибългарски изказвания. Напомняме, че тази организация не е политическа партия и би трябвало доста да внимава, когато се намесва в българската политика. Всички в българия сме равни пред закона и не трябва някои да си мислят, че са по-специални от другите. Съветваме «Шалом» да вземат образец от потомците на българските евреи, преселили се в Израел след 1944 година, които и до в този момент изпитват най-топли усеща към България и българите. Нещо, което никога не можем да кажем за «Шалом».
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР