Възмутената от блокадата гражданка от тази сутрин на Орлов мост

...
Възмутената от блокадата гражданка от тази сутрин на Орлов мост
Коментари Харесай

ГЕРБ: Малцинство блокира, но избори сега е абдикация от отговорност

Възмутената от блокадата гражданка от тази заран на Орлов мост не е член на ГЕРБ . Това съобщи депутатът Александър Ненков на умишлен брифинг, в който от партията опровергават изказвания в обществените мрежи, че старата дама с бастун е изпратена от тях, с цел да търси спор.

От ГЕРБ опазиха правото на всеки един жител да изрича мнение, в това число и с митинг, само че са възмутени от блокирането на основни кръстовища . Ненков уточни, че това е неприемливо и в действителност не съставлява народна власт, защото демокрацията се гради с избори.

От ГЕРБ остро осъждат блокирането на кръстовища. Няма по какъв начин да се съгласим, че това е един кротичък митинг . Мирни митинги има пред Народното събрание и неведнъж е имало. Мирни митинги има пред Министерски съвет и президентството, само че тук приказваме за блокиране на един двумилионен град, уточни Александър Ненков

" Не може малцинството да дефинира какво да се случва в страната по отношение на болшинството. Поради тази причина има народна власт и на избори се взема решение кой да ръководи и кой има правото да ръководи след полученото доверие от хората ", изясни Ненков.
 Протестът щял да стане все по-плажен, недоволстващите разчитали на камерите
Протестът щял да стане все по-плажен, недоволстващите разчитали на камерите

Според политолога Димитър Димитров митингът няма да набере мощ през септември

" Да не би да очаквате страната да излезе с водни оръдия и с БТР-и да търси някакви спор и да ги разчиства тези хора? " Така отговори Ненкова на неотстъпчив въпрос за журналистка по какъв начин властта ще възвърне законността.

Според него опитите за затваряна на основните кръстовища в столицата е за сметка на хората. Ясно е каква е задачата - задачата е провокацията и експанзията , разяснява Ненков и уточни, че протестиращите няма да получат експанзията. Всички хора имат своите права, тъй като моята независимост и свободата на всеки да показва волята свършва до такава степен, където нарушаваме свободата на другите хора, посочи депутатът.

Той чул още, че имало предпочитание за блокиране на автомагистрали и на сериозна инфраструктура и акцентира , че такова нещо не е виждал да се прави на никое място по света.
 От Орлов мост: Не бием баби, само че властта да не ни изпраща провокатори
От Орлов мост: Не бием баби, само че властта да не ни изпраща провокатори

Ще беседват с полицията единствено в наличието на медии

Трябва да стане с положително, би трябвало да стане с разговор и протестиращите да схванат, че по този метод няма по какъв начин да убедя т, че това е волята на болшинството и жителите, означи Александър Ненков. Въпреки това и до момента от ГЕРБ не виждат с кого да договарят: " Тяхното искане не може да бъде просто оставка. С кого да договаря държавното управление, с кого да се срещне министър председателят като протестиращите нямат излъчен представител ", запита още Ненков.

По думите му, даже и когато се стачкува, би трябвало да има граница на разсъдък, тъй като изборите са тези, които вземат решение. Депутатът се опря на изследвания, че хората не желаят да се стига до ескалация и политическо напрежение.

Според него обаче в случай че в този момент се създадат избори, то това би било абдикация от отговорността.

Иначе за ръководещите би било доста по-лесно в този момент да се създадат избори, чисто стратегически . " Жалкото е, че забравяме хубавите неща, които се случиха в последно време, като приемането на България в клуба на най-богатите страни, разяснява Ненков.

Той похвали държавното управление, че се оправя добре, доста по-добре от другите страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР