Възмутена от последните събития, свързани с Валери Симеонов и майките

...
Възмутена от последните събития, свързани с Валери Симеонов и майките
Коментари Харесай

Манолова към Ади и Виктор: Все едно вие да отидете при шефа си и да му кажете, че е креслив чичо

Възмутена от последните събития, свързани с Валери Симеонов и майките на деца с увреждания, е Мая Манолова, омбудсман на Република България. В студиото на утринния блок на " Нова телевизия " тя се изрече остро против опита за политическа багра на тяхното неодобрение.

" Най-лесният метод да се дискредитира един протест е той да бъде партийно обагрен. От първите митинги на майките ще кажа, че те са пъстроцветни. Протестът им е като дъгата - с всички цветове. Може и да е наивно от моя страна, само че разгадавам на интелекта и съвестта на партиите да не се пробват да смачкат този митинг ", сподели тя.

" Десетки месеци никой от моя екип не почива, посветих доста часове на тази идея. Моят интерес беше тези закони да бъдат признати - това е, за което натискам и за което се боря. Тези дами с техните деца са натикани в ъгъла, те са обезправени. Моето отношение е ясно - аз съм с майките. Не желая да ме пришиват към партии, да не пришиват и майките. Спрете да се гаврите с този митинг и нещастието на майките! Аз не заставам в редица с никоя партия, нито с Корнелия Нинова, нито с Бойко Борисов, аз съм с майките ", сподели още Манолова.

Тя разяснява и съответното изявление на Валери Симеонов, който назова майките " кресливи дами " с " сякаш заболели деца ".  " Много срамно изявление и срамно държание на Валери Симеонов. Нямам пояснение. Проблемът може да бъде решен от самия Валери Симеонов, от съдружния съвет, от Бойко Борисов. Няма да влизам в ролята на коментатор, аз съм жител, това е моята позиция, политиците да си вземат решение прооблема. Трябва да се върнем към българската конституция, да оставим за малко съдружни препоръки и така нататък - суверенът е над всички. Депутатите, държавното управление, омбудсманът - всички ние сме чиновници на суверена, на народа. Все едно вие двамата (бел.а. обръща се към водещите Аделина Радева и Виктор Николаев) да отидете при шефа на малкия екран и да му кажете, че той е един писклив чичо. Това е неприемливо държание ", съобщи някогашният зам.-председател на Народното събрание. 

" Аз имах да свърша една работа и я свърших, а те (бел.а. депутатите) си почиваха цяло лято ", приключи тя.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР