Възмущение изказаха днес общинските съветници от БСП в София по

...
Възмущение изказаха днес общинските съветници от БСП в София по
Коментари Харесай

БСП в София се възмути от подхода към Топлофикация

Възмущение изрекоха през днешния ден общинските съветници от Българска социалистическа партия в София във връзка метода на отношение на Столичния общински съвет (СОС) и кмета Йорданка Фандъкова към проблемите на „ Топлофикация-София “. Това излиза наяве от тяхна позиция, публикувана до медиите.

" Общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " със страдание установяваме, че познатите неприятни практики на ръководещите Столична община за взимане на значими решения на " мрачно ", зад тила на Столичния общински съвет, не престават и в новия мандат. Демонстрираните планове на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за смяна в стила и метода на работа, остават единствено предизборни обещания “, споделят съветниците, които принадлежат към групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС.

Ето какво пишат още столичните общинари от левицата:

" Общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " със страдание установяваме, че познатите неприятни практики на ръководещите Столична община за взимане на значими решения на " мрачно ", зад тила на Столичния общински съвет, не престават и в новия мандат. Демонстрираните планове на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за смяна в стила и метода на работа, остават единствено предизборни обещания.

В понеделник, 18 ноември, новоизбраните столични общински съветници бяха сложени в нелепата обстановка да научват от медиите за подадената оставка на изпълнителния шеф на " Топлофикация-София " ЕАД инж. Кремен Георгиев и за назначението на Александър Александров за нов изпълнителен член на Управителния съвет на сдружението.

Всеизвестно е, че това общинско сдружение, имащо определящо значение за обезпечаване на отоплението на по-голямата част от столицата, се намира в положение на в действителност банкрут, като единствено през последната година е натрупало над 115 млн. лева нов дълг към " Булгаргаз " ЕАД. Кадровите промени под формулата " оставка по персонални аргументи " се утвърди като трайна, комфортна, само че нездравословна и порочна процедура в ръководството на Столична община, ръководена от кмета Фандъкова. Тя не разкрива проблемите и не ги взема решение, а цели само да прикрива неприятното ръководство и да предотвратява носенето на отговорност.

Във вторник, 19 ноември, на сесията на СОС общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " поискахме пояснение за настъпилите кадрови промени в " Топлофикация-София " ЕАД, само че нямаше кой да даде такива, защото кметът Фандъкова блестеше с отсъствието си. Стара традиция, само че в нов мандат, с цел да не дава отговор на неуместни въпроси.

Ето за какво ние, общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България ", настоявахме по време на сесията във вторник, настояваме и в този момент да бъдат свикани незабавни съвещания на три от непрекъснатите комисии на СОС, имащи директно отношение към активността на " Топлофикация-София " ЕАД - по " Инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне ", " Икономика и благосъстоятелност " и " Финанси и бюджет ".

На тези съвещания да бъдат изслушани членовете на Надзорния и на Управителния съвет на сдружението по отношение на аргументите за кадровите промени и готовността на сдружението за настъпващия отоплителен сезон.

Ще настояваме да бъде изработен финансов одит, с чийто резултати да бъдат осведомени и общинските съветници. Също по този начин да бъде даден ход за осъществяване на решението на СОС за търсене на интернационален съветник, който да предложи модел за ръководство и развиване на " Топлофикация-София " за оздравяването му.

Настояваме да бъде спазен законът и СОС навреме да вземе решение за осъществяване на конкурс за избор на управителни органи на " Топлофикация-София " ЕАД, като бъде прекъсната нездравословната процедура за назначение " до конкурс ". До провеждането на подобен конкурс по този начин и не се стига, а краткотрайно назначените подават оставки " по персонални аргументи ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР