Възможното засилване на икономическите санкции срещу Русия може да се

...
Възможното засилване на икономическите санкции срещу Русия може да се
Коментари Харесай

Медведев сравни новите санкции против Русия с обявяване на икономическа война


Възможното усилване на икономическите наказания против Русия може да се дефинират като оповестяване на икономическа война и на тази война би трябвало да се реагира с стопански, политически или други способи. Това съобщи премиера на Русия Дмитрий Медведев на среща с Кроношския държавен запас.

„ Не бих желал да разясня в диалог бъдещите наказания, само че мога да кажа едно: в случай че последват каквито и да са забрани в банковия бранш, или за потреблението на една или друга валута, то това в прав текст може да се назова икономическа война. И на тази война би трябвало да се реагира с стопански способи, политически способи, а при нужда и с други способи. И нашите американски другари би трябвало да схванат това “, съобщи министър председателят в отговор на въпрос на един от участниците в диалога още какви наказания във връзка с Русия могат да бъдат подхванати и по какъв начин те могат да повлияят върху стопанската система на страната, оповестява ТАСС.

Говорейки за към този момент настоящите и наскоро оповестени наказания, Медведев акцентира, че „ без значение, каквото и да настояват западните сътрудници, че руснаците са неприятни, организират неправилна политика, че държавното управление на Русия би трябвало да промени позицията си по редица въпроси, само че в забележителна степен това е ограничаване на икономическата ни мощност “. Министър-председателят добави, че глобите във връзка с Москва са въвеждани нееднократно и по руско време. „ Нашата страна през последните 100 години е съществувала при изискванията на непрекъснат санкционен напън. Защо се прави това? За да може да се извади Русия от броя на мощните съперници на интернационалното поле “, сподели Медведев.

Премиерът призна, че глобите по един или различен метод въздействат върху стопанската система на страната. „ В това няма нищо положително, защото всяко ограничаване в последна сметка се отразява на самочувствието на стопанската система, върху курса на валутата “, добави Медведев. Той още един път акцентира, че глобите са били въведени, „ с цел да се ограничи нашата страна, само че всичко това към този момент правено нееднократно “. Медведев подсети, че „ във връзка с Съветския Съюз са били въвеждани по-големи и по-малки наказания няколко десетки пъти “. Той акцентира, че Русия „ се е развивала не по този начин неприятно “ при започване на XX век „ и без значение от всички компликации през руския интервал е имало интервали на бурно развиване, което на доста не се харесва “. „ Това не се харесва на първо място на тези страни, които се занимават с въвеждането на глобите, в огромна степен това са Съединени американски щати и редица нейни съдружници. Нищо не се е трансформирало и в този момент “, съобщи Медведев.

Като образец за недобросъседска икономическа конкуренция Медведев даде за образец рестриктивните мерки, които Съединени американски щати се пробват да вкарат във връзка с доставките на съветски газ за Европа. Той добави, че Съединени американски щати са заинтригувани от доставката на собствен полутечен природен газ на европейския пазар „ това е способ за недобросъвестна конкуренция “, сподели Медведев. Той подсети, че „ всичко това е опаковано в един закон, без значение че това въобще не е пазарна и антиконкурентна мярка, че е ориентирана към това да задуши нашите благоприятни условия, това се трансформира в политика “.
Премиерът на Русия сподели също по този начин, че американските наказания са ориентирани освен против Русия, сходни санкционни протекционистични ограничения Вашингтон употребява и срещу Китай, „ това в края на краищата не се харесва на китайците, това не се харесва на никой и нашата задача е да се противопоставим на всички тези ограничения “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР