Възможното използване на атомни оръжия все повече се обсъжда през

...
Възможното използване на атомни оръжия все повече се обсъжда през
Коментари Харесай

„Няма други възможности“. Кой заплашва с ядрен удар на Запад

Възможното потребление на атомни оръжия от ден на ден се разисква през последните месеци. Засега огромните сили демонстрират въздържаност, само че Англия към този момент даде да се разбере, че нуклеарен удар е напълно действителен. Това заяви външният министър Лиз Тръс, главният претендент за министър председател на страната. Да забележим по какъв начин реагират на сходно войнствено изказване в страната и в Европа, където новата " желязна лейди " няма единомислеща поддръжка.

На какво е подготвена Тръс?

Борбата за поста началник на държавното управление във Англия навлезе в решителна фаза. Ще стане ясно едвам септември кой ще бъде определен за ръководител на ръководещата Консервативна партия - външният министър Лиз Тръс или някогашният министър на финансите Риши Сунак.

Според социологическите изследвания Тръс има повече поддръжка на торите, само че не с доста. А наподобява желае безспорна победа. За това тя е подготвена на всичко.

Така на предизборния спор в Бирмингам ръководителят на външното министерство, отговаряйки на въпрос за опцията за потребление на нуклеарно оръжие, сподели, че това е „ значимо обвързване на министър-председателя “.

„ Готова съм да го направя “, акцентира тя, без да обръща внимание на опита на водещия да смекчи обстановката.

По-рано Тръс сподели, че в случай че бъде назначена за министър-председател, тя първо ще усъвършенства нуклеарните си сили, с цел да „ възпира най-сериозните закани за нашата национална сигурност и метод на живот “. Следователно следващото ѝ самопризнание за не провокира потрес. Но в Европа се тормозиха, което видяха и във Англия. Именно след Тръс за действителността на конфликта сред Русия и НАТО Москва разгласи " висока бойна подготвеност " на нуклеарните сили, припомнят публицистите. И се питат: до каква степен ще стигне в ескалирането на обстановката?

" Главен унищожител "

Шефът на английската дипломация не крие своята власт и военни упоритости. На смешка тя назова себе си „ основният разрушител “ – подхванаха го локалните медии.

През 1983 година, на седемгодишна възраст, Лиз играе ролята на министър-председателя Маргарет Тачър в учебна пиеса за изборите. Оттогава и имитира " желязната лейди ".

Въпреки това, когато учи в Оксфорд, е деен член на Либерално-демократическата партия. Бащата на Тръс даже сподели, че откакто чува от щерка си консервативна изразителност в духа на „ желязната лейди “, неговите познати са били извънредно озадачени.

Подобно на Тачър, Тръс е хардлайнер във външната политика. Освен това тя предизвиква концепцията за " световна Англия " - укрепването на Лондон, където е допустимо.

Подобно на Борис Джонсън, Тръс не се сдържа словесно. Вероятно това ѝ донесе триумф в " ястребовото " крило на консерваторите. За разлика от Сунак, който се пробва да изглади острите ъгли, Тръс, даже в искрено срамни обстановки, върви напред, преструвайки се, че е преднамерено. Например, откакто „ присвои “ съветски райони на Украйна, по-късно в изявление тя увери, че не е сбъркала - тя просто е схванала неверно външния министър Сергей Лавров.

Повод за смях или безпокойствие?

В Москва прозвуча гръмкото изказване на „ Втората Тачър 2.0 “. Прессекретарят на Министерство на външните работи Мария Захарова иронично означи, че това е добра причина да започва още един комедиен франчайз. „ Безупречно начало на новата поредност за Остин Пауърс. Сега ролята на интернационалния тайнствен мъж се играе от жена “, сподели тя.

Но британците в обществените мрежи показаха безпокойствие от агресивността на евентуалния министър председател. „ Хората бяха раздрани сред страха за бъдещето на и раздразнението заради обстоятелството, че Тръс не се концентрира върху идната икономическа рецесия “, означи по-специално вестник „ Хъфингтън Пост “.

Между другото, на Сунак беше заложен същия въпрос, само че той дипломатично избегна отговора. И има за какво: малко преди дебата американското издание „ Политико “, цитирайки няколко високопоставени дипломати от Европейски Съюз, заяви, че даже западните сътрудници на Лондон не биха желали да видят прекомерно импулсивната Тръс на премиерското кресло.

„ Новият водач постоянно е опция за ново начало, само че би трябвало да забележим дали тя подхваща стъпки за възобновяване на доверието, което е доста належащо “, сподели един от източниците.

" Промяна на международния ред "

Руските специалисти са съгласни, че изказването на Тръс е сигнал за пробуждане. Светът обаче не чу нищо ново от английския министър.

„ Ядрените оръжия са предопределени за въздържане, отговор. Всеки английски министър председател, френски президент, американски – ще каже същото. В същото време Англия има най-малкия боеприпас от петте членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (там са също Китай, Франция, Съединени американски щати и Русия) - единствено четири подводници с сходни оръжия. Но в тези тънкости не постоянно и не всички се задълбочават, по тази причина, несъмнено, може да посъветваме Тръс да бъде по-внимателна в изявленията, деликатно да сортира думи, с цел да не вълнуват още веднъж хората “, изяснява ръководителят на Центъра за интернационална сигурност на ИМЕМО на РАН Алексей Арбатов.

Сергей Ермаков, началник на бранш " Проблеми на районната сигурност " в Центъра за отбранителни проучвания към Руския институт за стратегически проучвания, счита, че изказването на Тръс е ясна декларация за плануваната от нея смяна в международния ред. " Тя даде да се разбере, че в действителност ще стане водач в духа на " желязната лейди ", подготвена да поеме отговорността за нуклеарен удар. Това е обръщение към европейската политическа върхушка, която в този момент интензивно разисква ролята на такива оръжия “, показва специалистът.

В сходство със тактиката на " световна Англия " управляващите на островното кралство от дълго време работят нападателно. Изпращат въздушна ударна група на " турне " в Азиатско-тихоокеанския район, обособени кораби от групата се приближиха до Крим предходната година.

В Европа политиците, които се застъпват за дипломатическо решение на проблемите, се борят с тези, които са поели курс на борба. Въпросът е дали Тръс може да задържи водачеството с враждебност, само че без поредна икономическа стратегия. Както сподели реакцията на обществото на скандалния спор, британците ценят повече портфейла си от геополитическите връзки.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР