Възможността за подобна сделка е регламентирана в Правилника за прилагане

...
Възможността за подобна сделка е регламентирана в Правилника за прилагане
Коментари Харесай

АЕЦ „Козлодуй“ може да купи оборудване от „Белене“

Възможността за сходна договорка е регламентирана в Правилника за използване на Закона за обществените предприятия. В неговите текстове е посочено, че началната цена за продажбата се дефинира от самостоятелен оценител, след признато решение на Министерския съвет.

 

„ Национална електрическа компания “ ЕАД ще може да продаде на АЕЦ „ Козлодуй “ ЕАД част от наличното остаряло съоръжение, което се намира на площадката на АЕЦ „ Белене “.

Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му съвещание. Става въпрос за филтри, вентилатори и други елементи, които са от значително значение за осъществяване на стратегиите за продължение на периода на употреба на 5 и 6 блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Стойността на плануваното за продажба съоръжение е близо 8 млн. лева Продажбата ще бъде осъществена посредством директно договаряне сред двете сдружения, написа Tvn.bg.

Изпълнението на стратегиите за продължение на експлоатационния период на 5 и 6 блок на АЕЦ „ Козлодуй “ изисква доставка на аварийни елементи за ремонт или доставка на ново съоръжение за поддържане в изправно положение на оборудванията. Наличното на площадката на АЕЦ „ Белене “ съоръжение е аналогично с проектно- инсталирано5о в АЕЦ „ Козлодуй “ и разрешава взаимната им подмяна. Използването на аналогично съоръжение от площадката на АЕЦ „ Белене “ ще спести на АЕЦ „ Козлодуй “ време и разноски за спомагателни проучвания и планове за адаптиране към съществуващите системи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР