Възможността за опростено придобиване на руско гражданство е разширена за

...
Възможността за опростено придобиване на руско гражданство е разширена за
Коментари Харесай

Путин ще дава по-лесно русо гражданство на всички украинци

Възможността за опростено придобиване на съветско поданство е разширена за жителите на цялата територия на Украйна. Съответният декрет на съветския президент Владимир Путин беше оповестен в понеделник на формалния портал за правна информация, предава ТАСС.

" Постановява се, че жителите на Украйна, Донецката национална република (ДНР) или Луганската национална република (ЛНР) и лицата без поданство, непрекъснато пребиваващи на територията на Донецката национална република, Луганската национална република или Украйна <...> имат право на кандидатствайте за приемане на поданство на Руската федерация по опростена процедура в сходство с алинея осма на член 14 от Федералния закон от 31 май 2002 година N 62-FZ " За поданството на Руската федерация ", се споделя в документа.

В предходната версия на указа се прилагаше единствено за поданици на ДНР, ЛНР, както и на Херсонска и Запорожка области на Украйна.

Ходът на Путин уголемява процедурата, налична за жителите на региони, следени от подкрепяни от Русия сепаратисти в украинските райони Донецк и Луганск, където Москва е издала към 800 000 паспорта от 2019 година

Измененията са направени в постановлението, с което се дава такава опростена процедура на жителите на ДНР и ЛНР. Опростената процедура в е сходство с част осма от член 14 от Федералния закон от 31 май 2002 година № 62-ФЗ " За поданството на Руската федерация ".
 В Херсон Русия към този момент приготвя референдума
В Херсон Русия към този момент приготвя референдума

Очакват се поръчка за референдум и за Запорожие, Донецк и Луганск

С указа на Путин от 2019 година, с който се вкарва опростената процедура за за жителите на ДНР и ЛНР се показва, че той е подписан " за отбрана на човешките и гражданските права и свободи, ръководейки се от общопризнатите правила и правила на интернационалното право ".

Членът гласи, че чужденците имат право да аплайват за поданство на Руската федерация по опростена процедура, без да са нужни условия като пет години престояване в Русия, съществуване на източник на прехранване и инспекция на знанията по съветски език . Разглеждането на молбите за съветско поданство на такива лица и вземането на съответните решения се прави в период, не по-дълъг от три месеца от датата на подаване на молбата и документите.

Декретът на Путин още през 2019 година бе общопризнат като провокация, в това число и по отношение на с посредничеството на Германия и Франция. Целта му е да отдели още по-отчетливо и продължително областите в Източна Украйна, въпреки и публично Кремъл да признава, че тези области принадлежат към Украйна.

Още тогава Украйна предизвести, че декретът на Путин е подготовка за открита интервенция .

отбраната на съветските жители като мотив за инвазия в друга прилежаща страна: през 2008 година в Грузия , откакто години преди този момент издаваше съветски паспорти на жителите на отделилите се райони Абхазия и .
 Как Русия се закрепва в окупираните от нея територии
Как Русия се закрепва в окупираните от нея територии

Москва твърди, че няма да окупира Украйна, само че дейностите й демонстрират обратното
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР