Възможността за изграждане на Транскаспийски газопровод е обсъдил заместник-председателя на

...
Възможността за изграждане на Транскаспийски газопровод е обсъдил заместник-председателя на
Коментари Харесай

Шефчович е обсъдил с представители на Туркмения идеята за създаване на Тарнскаспийски газопровод


Възможността за създаване на Транскаспийски газопровод е разискал заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович по време на среща със съветника по въпросите на нефта и газа на Туркмения Ягшигелд Какаев в сряда, оповестява РИА Новости, базирайки се на представител на пресслужбата на Европейска комисия.

„ Основно внимание по време на срещата е било отделено на енергийното съдействие сред Европейски Съюз и Туркмения в подтекста на наскоро признатата тактика на Европейски Съюз и Централна Азия, за която обявихме разширение на съдействието в региона на превоза, енергетиката и прочие “, е споделил източникът. „ Обсъден бе и опцията за рационализация на съществуващия Меморандум за взаимно съгласие от 2008 година и опцията за строителство на Транскаспийски газопровод “, добави той.

През март вицепремиерът и министър на външните работи на Туркмения Рашид Мередов сподели, че енергийният разговор сред Европейски Съюз и Туркмения още веднъж навлиза в деен стадий. В изявление на брифинг за задграничните публицисти Мередов означи, че в дневния ред на енергийната дипломация на Туркмения е настоящ въпросът за енергийното съдействие с Европа.

За включването на Туркмения към доставките на природен газ от Каспийския район до Европа по Южен газов кулоар би трябвало да се построи Транскаспийски газопровод, свързващ азербайджанското и туркменското крайбрежие на Каспийско море.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР