Възможността държавата да посрещне новата година без бюджет е изключително

...
Възможността държавата да посрещне новата година без бюджет е изключително
Коментари Харесай

Димитър Манолов, КТ Подкрепа: За следващата година ни трябва нов бюджет

Възможността страната да посрещне новата година без бюджет е извънредно реалистична, изрази опасения президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов в.

„ Проблем е цялата обстановка, в която се намираме към този момент много време – дотолкоз, доколкото по този начин както са написани разпоредбите в страната и както е моделирана, тя не съществува обикновено. Второто нещо е, че изборите ще бъдат в средата на ноември и опцията страната да посрещне новата година без бюджет е извънредно реалистична, от което следват купчина неприятности “, съобщи Манолов.

Известно е, че по закон, когато няма бюджет, могат да бъдат харчени средства в размер на 1/12 от бюджета за миналата година за всеки месец. Бюджетът за тази година беше обновен за последните три месеца и това първо ще породи нови отговорности за идната година и второ – дефицит на средства те да бъдат покрити, добави той.

За него обновеният бюджет е " меко казано, прекомерно укорим ". Категоричен е, че ни би трябвало нов бюджет за идната година.

" По Конституция и съгласно всички правила – планът за бюджет би трябвало да се внесе от държавното управление и има периоди, които изтичат след две седмици. Дали служебното държавно управление ще вкара някакъв план за бюджет – не мога да предскажа. Бюджетът е висшата еманация на политиката ", акцентира Манолов.

Той съобщи също, че в сметките на битовите консуматори няма да има трагични промени. Но това, което се случва на бизнеса, ще бъде разбъркано из другите ни сметки.

" В момента битовият консуматор заплаща от порядъка на 123-124 евро за мегаватчаса, което е прекомерно висока цена. Бизнесът до наскоро плащаше 70-80. Сега на бизнеса му се случват страшни неща. Но през по-дългия интервал от време битовият консуматор плащаше повече от бизнеса, уточни още президентът на КТ " Подкрепа ".

Без подозрение нещата, които договориха бизнесът с енергетиката, финансите и стопанската система за опцията огромните консуматори да подписват директни контракти с производителите, би трябвало да бъдат употребявани, съобщи Манолов.

" Най-важното е служителите от Еврокомисията да схванат, че тази химера, към която ни придвижват, е несъстоятелна и би трябвало да се прекрои. Сега сме в предзелената договорка, виждаме накъде сме. Като стигнем до нея, ще стане още по-страшно ", разяснява той.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР