Възможността част от румънската верига Rompetrol да стане китайска остана

...
Възможността част от румънската верига Rompetrol да стане китайска остана
Коментари Харесай

Rompetrol няма да става китайска. Поне засега

Възможността част от румънската верига Rompetrol да стане китайска остана в предишното, най-малко към този момент. Спряганата договорка сред компанията майка на румънското сдружение - държавното казахстанско сдружение KazMunayGaz, и китайският енергиен колос CEFC е пропаднала, настояват три разнообразни източника на Reuters.

В края на 2016 година KazMunayGaz се съгласи да продаде 51% от акциите на Rompetrol, която държи бензиностанции в Румъния, България, Молдова и в няколко други страни.

През март стана ясно, че договорката е в застой поради стартирало следствие на представители на управлението на китайското сдружение.

Според информацията има други заинтригувани компании към румънския бизнес на KazMunayGaz, само че договарянето с някоя от тях ще отнеме време.

По думите на източници от Китай CEFC e трябвало да предплаги към 50 милиона $, с цел да резервира договорката. Дружеството обаче нямало опция да обезпечи тази сума до избрания период.

Междувременно в края на юни стана ясно, че Rompetrol е подала съобщение до Комисията за защита на конкуренцията у нас за придобиването на българския си съперник Sznergon Petroleum.

 Rompetrol гълтам бензиностанциите SNG
Румънската верига бензиностанции Rompetrol гълтам български съперник

Дружеството търси утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР