Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на сигурността, борбата

...
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на сигурността, борбата
Коментари Харесай

Цвета Караянчева се срещна външния министър на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд

Възможностите за задълбочаване на съдействието в областта на сигурността, битката с тероризма, стопанската система и вложенията разискаха през днешния ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и външният министър на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд.

На диалога беше изразена волята на двете страни за продължение на открития политически разговор и по-нататъшно създаване на взаимно доверие. Беше изразена подготвеност за развиване на партньорството в областта на вложенията, земеделието, високотехнологичните браншове, енергетиката и туризма.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че България желае да задълбочава връзките си с Кралство Саудитска Арабия и с всички страни от Съвета за съдействие на арабските страни от Залива. Кралство Саудитска Арабия е изключително значим и мечтан сътрудник за България, акцентира тя. Председателят на Народното събрание оцени високо поредните стъпки на саудитските управляващи, ориентирани към усилване на двустранните връзки с България.

Вярваме, че предприеманите от двете страни старания за активизиране на съдействието в разнообразни области са в полза на двата другарски народа, съобщи Цвета Караянчева. По думите й пред българо-саудитските връзки съществуват необятни благоприятни условия и вероятности. Функционирането на посолства в София и Рияд към този момент дава позитивни резултати и основава спомагателни условия за доста улеснение на двустранния разговор и търговско-икономическото съдействие, уточни тя.

Председателят на Народното събрание означи, че България има неповторими естествени условия и непокътната околна среда и се развива като четирисезонна туристическа дестинация. Цвета Караянчева уточни, че страната ни е заинтригувана да си сътрудничи със Саудитска Арабия и в областта на туристическия продан. Според нея на напред във времето стои въпросът за обезпечаване на директна въздушна връзка сред двете страни.

Външният министър на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд съобщи от своя страна, че към този момент е имал опция да се увери в хубостта на България. Имаме ползи в региона на туризма и работим за двустранно съглашение за директна въздушна линия сред двете страни, което би насърчило развиването на туризма сред нас, означи той.

България и Кралство Саудитска Арабия играят значима роля в своите райони и имат сходни визии и позиции по голям брой интернационалните въпроси, означи ръководителят на Народното събрание. Заинтересовани сме да развиваме съдействието в областите от съвместен интерес заради геополитическата значимост и взаимносвързаност на нашите райони, уточни Цвета Караянчева.

В срещата участваха ръководителят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и ръководителят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР