Възможностите за увеличаване на инвестициите в иновации и високи технологии

...
Възможностите за увеличаване на инвестициите в иновации и високи технологии
Коментари Харесай

Радев благодари на шефа на ЕИБ за финансирането на бг проекти

Възможностите за увеличение на вложенията в нововъведения и високи технологии бяха във фокуса на срещата сред президента Румен Радев и президента на Европейската капиталова банка Вернер Хойер, които разговаряха през днешния ден на „ Дондуков “ 2. Това оповестиха от пресслужбата на президентството.

Бъдещето на Европа принадлежи на нововъведенията и по тази причина са нужни повече вложения в тази посока, бе общата позиция по време на диалога. Румен Радев акцентира капацитета, който България има в областта на осведомителните технологии и нововъведенията със експертите, с които разполага, като уточни, че в тези области страната ни може да играе дейна и основна роля в района. По време на срещата бе откроен забележителният растеж в поддръжката на Европейска инвестиционна банка за българската стопанска система през предходната година, като общият размер на финансираните планове за 2021 година възлиза на близо 1 милиарда евро. Държавният глава приветства ползотворното съдействие на Европейска инвестиционна банка с бизнеса у нас и оцени високо приноса на банката за поощряване на предприемачеството и плановете в областта на високите технологии и нововъведенията.

Президентът на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер изрази убеденост, че сполучливото съдействие със страната ни ще продължи, в това число и с планове, свързани с построяването на зелена стопанска система. Той посочи поддръжката, която банката е оказала на сдружения у нас, наранени от последствията от пандемията, като през миналата година е финансирала също и основни инфраструктурни планове, които усъвършенстват живота на хората в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР