Възможностите за съвместни проекти в селското стопанство, недвижимите имоти, туризма,

...
Възможностите за съвместни проекти в селското стопанство, недвижимите имоти, туризма,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се срещна с колегата си от Султаната Оман

Възможностите за взаимни планове в селското стопанство, недвижимите парцели, туризма, енергетиката, инфраструктурата, културата и образованието разискаха първите дипломати на България и Оман - Екатерина Захариева и Юсуф бин Алауи бин Абдула, които организираха среща в границите на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации. Това оповестиха от Дирекция "Пресцентър " на Министерството на външните работи.

"Време е да насърчим още повече нашите връзки, защото нямаме никакви отворени двустранни въпроси ", сподели Захариева.

Двамата министри разискаха необятен кръг от тематики, измежду които обстановката в Залива, ограниченията за битка с климатичните промени, обсъждани в Организация на обединените нации, както и опциите за активизиране на двустранното съдействие.



Вече са съгласувани и готови за сключване Споразумение сред държавното управление на Република България и държавното управление на Султаната Оман за взаимно освобождение от условията за владение на визи за краткосрочно престояване на притежателите на дипломатически, специфични и служебни паспорти, както и Меморандум за съгласие за осъществяване на двустранни съвещания сред Министерството на външните работи на Република България и Министерството на външните работи на Султаната Оман.

Документите може да бъдат подписани в границите на аудиенция на министър Захариева в Султаната или на министър Бин Абдула у нас. Двамата първи дипломати размениха предложения за визити.

По неофициални данни, през последното десетилетие оманските вложения в България, осъществени от омански компании, регистрирани в трети страни, надвишават 100 млн. евро, главно в недвижими парцели и банковия бранш.

В Султаната Оман обитават към 100 български жители - главно инженерно-технически фрагменти, чиновници в туристическия бранш, стюардеси, моряци и в единични случаи преподаватели и треньори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР