Възможностите за насърчаване на двустранния икономически обмен и взаимните инвестиции

...
Възможностите за насърчаване на двустранния икономически обмен и взаимните инвестиции
Коментари Харесай

Радев иска да вземаме пример от Ирландия за информационните технологии

Възможностите за поощряване на двустранния стопански продан и взаимните вложения сред България и Република Ирландия разискаха в Атина президентите Румен Радев и Майкъл Хигинс.

Двамата разговаряха в границите на 15-ата Срещата на върха на държавните глави на парламентарните републики от Европейски Съюз. Президентите бяха единомислещи, че годишен стокообмен от 240 млн. евро не дава отговор на икономическия капацитет на България и Ирландия.

Като изключително перспективни сфери на двустранното партньорство бяха откроени осведомителните и информационните технологии, аутсорсингът, биотехнологиите, екологията и други.

Ирландският публичен модел, построен върху висококачествено обучение, осведомителните технологии и нововъведенията с висока добавена стойност, е образец, който България желае да употребява , акцентира президентът Румен Радев.

Българският държавен глава прикани за увеличение на двустранния теоретичен и учебен продан в информатиката и високите технологии и акцентира опцията за по-активното потребление на европейско финансиране в тази област.

Активната политика на Република Ирландия за поддържане на връзките с ирландските общности в чужбина и запазване на техните културни обичаи също беше измежду тематиките на срещата на президентите Румен Радев и Майкъл Хигинс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР