Възможностите за електронно обучение по български език бе тема на

...
Възможностите за електронно обучение по български език бе тема на
Коментари Харесай

България е дала 11 млн. лв. за 205 неделни училища

Възможностите за електронно образование по български език бе тематика на конференция за развиването на българските неделни учебни заведения, в която взе участие министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Форумът, проведен от Асоциация „ Малага-България “, събра представители на учебни заведения от Англия, Канада, Австрия, Германия, Кипър, Украйна и Испания.

Министър Вълчев уточни, че електронно образование е метод за разширение на обсега на учениците. Ще има и образование на учителите, което ще им разреши да приготвят по-добре учениците за узаконяване на компетентностите им по „ Български език и литература “ по общата европейска езикова рамка.

Училищата, които усилват броя на учениците в друго обитаемо място, откриват образования на втори и трети адрес, организират проби за сетрифициране на знанията по български език и усилват броя на децата в подготвителна група, получават спомагателни средства от българската страна.

Създава се и опция за подготовка на кандидат-студенти за банкет в български висши учебни заведения по български език и литература, по история и география на България. Във форума участваха представители на ИТ компании от България, които дават благоприятни условия за електронно образование в чужбина, както и преподаватели от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и ПУ „ Паисий Хилендарски “.

Министър Вълчев означи какъв брой е значимо посредством езика, традициите и културата да се запази обичта към България. По думите му това е изключително потребно за родените в друга страна. Затова и МОН подкрепя както образованието по роден език, история и география, по този начин и часовете по родолюбие, свързани със запазване на националната еднаквост.

11 105 438 лв. е отпуснала българската страна за 205 неделни учебни заведения. В Испания те са 50 и ги посещават 3 500 деца. Близо 2 милиона лв. от бюджета на МОН се отделят за образованието и дейностите по фолклор и родолюбие за учебните заведения в Испания тази година. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР