Възможностите на човешкия мозък са достигнали своя предел - законите

...
Възможностите на човешкия мозък са достигнали своя предел - законите
Коментари Харесай

Учени: Мозъкът на човека е достигнал предела си

Възможностите на човешкия мозък са достигнали своя лимит - законите на физиката и физиологията към този момент не разрешават доста да се усили мисловната активност на хората. Този факт е бил открит от група учени от университета в Кеймбридж, заяви Военновъздушни сили.

По време на проучването на структурите на мозъка на индивида и употребяваната от него сила учените са стигнали до извода, че постъпателният развой на еволюцията на интелектуалните качества, който продължава няколко милиона години, в този момент е достигнал своя физически лимит.

" Ние сме достигнали пика на развиването на мозъка " - съобщи Саймън Лафлин, професор по невробиология от университета в Кеймбридж.

Според учения на мозъка се падат единствено 2 на 100 от общото тегло на човешкото тяло, само че на него му е нужна към 20 % от цялата сила, нужна на индивида.

" Ние установихме, че за увеличение на интелектуалната активност на човешкия мозък е нужно в допълнение, доста количество сила, което той не може да получи поради физическите особености на градежа на индивида " - акцентира ученият, представен от Българска телеграфна агенция.

По-нататъшното интелектуално развиване на хората е невероятно и по други аргументи, твърди проф. Лафлин. Британските учени са становили, че самата конструкция на мозъка не разполага с повече вътрешен капацитет за рационализиране.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР