Възможности за сътрудничество с цел повишаване на качеството при изпълнение

...
Възможности за сътрудничество с цел повишаване на качеството при изпълнение
Коментари Харесай

Цеков и Дзара обсъдиха сътрудничество с цел повишаване на качеството на строителството

Възможности за съдействие за повишение на качеството при осъществяване на строителството на значими за страната ни инфраструктурни обекти разискаха на среща през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и посланикът на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара, оповестиха от Министерство на регионалното развитие. В нея участваха зам.-министрите на районното развиване Ангелина Бонева и Ивайло Стайков, както и началникът на кабинета на министъра Николай Сайков. Посланик Дзара бе съпроводена от Роберто Санторели, ръководител на Конфиндустрия България.

Н. Пр. Джузепина Дзара и Андрей Цеков. Снимка: Министерство на регионалното развитие

„ Целта ни е повишение на конкуренцията и качеството. Моето предпочитание е да почерпим от огромния опит на Италия в строителството на пътища, както във връзка с формулирането на механически спецификации и условия за качество, по този начин и във връзка с инженерната мисъл “, означи министър Цеков. Той добави, че за новото управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще бъде потребно да посети аналогичната институция в Италия и на място да се запознае с положителни практики, които да се приложат у нас за повишение качеството на строителството.

„ Фокусът на държавното управление е ориентиран към планирането и проектирането на обектите, които следва да бъдат изграждани “ , сподели още министър Цеков. И подсети, че през последните години задгранични компании са отсъствали от търговете за огромните пътни инфраструктурни планове у нас.

„ От наша страна има висок интерес за съдействие. Ще работя за възобновяване на наличието на италиански компании в процедурите за строителство на пътища в България. През последните години ползата на наши компании от този бранш понижа поради инхаус процедурите “ , съобщи Н. Пр. Дзара.

Министърът на районното развиване и благоустройството добави, че следва рестартиране на строителството на автомагистрала „ Хемус “ . В отговор на въпрос за доизграждането на трасето на Транспортен кулоар №8 Андрей Цеков осведоми, че интензивно ще се работи за възобновление на концепцията за автомагистрала „ Рила “, която ще служи като отдалечен югозападен обход на София. Очаква се и прогрес по подготвителните процедури за автомагистрала „ Черно море “, с цел да може през идната година да се пристъпи към възлагане на проектирането и строителството ѝ.

„ Имаме потребност от всяка помощ за стратегически метод към районната политика и инфраструктурата, тъй че процесите да са необратими “ , означи районният министър. Н. Пр. Дзара означи, че усъвършенстваната съгласуваност сред районите значи по-добри благоприятни условия за тяхното развиване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР