Възможност за намаляване на цената на водата има, ако бъде

...
Възможност за намаляване на цената на водата има, ако бъде
Коментари Харесай

ВиК-Шумен с готовност да се намали цената на водата

Възможност за понижаване на цената на водата има, в случай че бъде взето такова решение от Общото заседание на ВиК сдружението. Това излиза наяве от мнение на „ Водоснабдяване и канализация – Шумен “ ООД.

Комисията на енергийно и водно контролиране одобри у величение,  свързано с инфлацията в страната от последната смяна на цените до в този момент. Така в Шумен от 3,30 лв. с Данък добавена стойност, кубик вода о т следващата година би трябвало да коства 3,40 лв..
  От ВиК-Шумен показват, че сдружението е благосъстоятелност на страната в лицето на Министерство на регионалното развитие, като  принципал и 10-те общини на територията на област Шумен, които са съдружници и образуват Управляващия орган на Дружеството - Общо заседание.  Същевременно те са и притежатели на активите.

По силата на тези условия ВиК операторът извършва решенията взети от Общото заседание на Дружеството.

Областният шеф Стефан Желев, който е най-висшият териториален орган на изпълнителната власт се разгласи срещу решението на Комисията за енергийно и водно контролиране от 28.12.2018 година, която е самостоятелен профилиран държавен орган. Заедно с това беше оповестено, че вторият по-големина съсобственик във „ Водоснабдяване и канализация – Шумен “, а точно община Шумен, в лицето на кмета Любомир Христов също е срещу това решение на Комисията, се показва в мнението.-->

В него е упоменато, че в случай че  Управляващият орган на Дружеството - Общото заседание, регистрира тези нови условия и вземе решение цената на предоставяните от ВиК - Шумен услуги да бъдат понижени, всеки един шеф ще извърши взетото решение, само че сходно решение не може да бъде взето еднолично, най-малкото от шеф в оставка.

От ВиК-Шумен оповестяват, че е стартирала процедурата по създаване на пречиствателната станция за питейни води, както следва и оповестяването на социална поръчка за създаване на довеждащ тръбопровод от бент. Тича.
 

Благодарение на положителното взаимоотношение сред локалната, централната власт и европейските институции ще се осъществят действия, в невиждан за последните 25 години мащаб,  чиято планирана стойност надвишава 79 млн. лева.  Реализирането на плануваните действия ще усъвършенства качеството на водата и ще понижи забележителните загуби по довеждащия тръбопровод от бент. Тича, допълват от сдружението.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР