Възможност, а не ограничение вижда екоминистърът Нено Димов в Натура

...
Възможност, а не ограничение вижда екоминистърът Нено Димов в Натура
Коментари Харесай

Нено Димов: България европървенец по защитени зони

Възможност, а не ограничаване вижда екоминистърът Нено Димов в " Натура 2000 ".

" Земеделската продукция, която се създава в зоните от мрежата, е чиста. Тя е с доста положителни качества и цена, което значи, че може да се печели от Натура 2000 ", съобщи министър Димов, които дружно с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов посети фермерски пазар, отдаден на Деня на " Натура 2000 ".

Двамата министри разгледаха щандовете и пробваха артикули Министрите разгледаха сергиите и тестваха артикули, които са създадени в зоните от мрежата от предпазени територии.

 Денят на
Денят на " Натура 2000 "

В мрежата се включва 18% от територията на 28 европейски страни

17 са изложителите от разнообразни зони на " Натура 2000 " на пазара. Те показаха млечни, зърнени и розови артикули, мед, зеленчуци, билки, ядки и други екологично чисти храни и питиета.

На информативен щанд Министерство на околната среда и водите показа опциите на мрежата " Натура 2000 " и стратегия LIFE на Европейски Съюз.

Ежеседмичният пазар е чудесна самодейност на Змеделското ведомство , съгласно мин. Димов. По думите му там потребителите могат да опитат и артикули, които се създават и в предпазените територии.

340 общо са предпазените зони от мрежата " Натура 2000 ", посочи Нено Димов. Зоните покриват 34,4% от територията на страната . Челно място заема България в Европа по предпазени зони.

Европейският празник на " Натура 2000 " беше маркиран и с информативен ден в Министерство на околната среда и водите. В честването присъединяване взеха и представители на ръководещите органи на европейските стратегии с показване на ограниченията за подкрепяне, свързани с мрежата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР