Възможно най-рано трябва да започне процедурата за избор на нов

...
Възможно най-рано трябва да започне процедурата за избор на нов
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев: Процедурата за избор на главен прокурор трябва да започне възможно най-рано

Възможно най-рано би трябвало да стартира процедурата за избор на нов основен прокурор, т.е. хубаво би било да е някъде към датата 10-и юли, когато изтича мандатът на сегашния. Това разгласи пред публицисти представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев след срещатата си с президента Румен Радев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Разговорът е част от поредицата срещи, които президентът инициира по отношение на критериите за избор и пълномощията на идващия основен прокурор.

,,През това време, до 10-и юли, би трябвало да се проведат 4 съвещания, да се внесат предложенията, да се изготвят концепциите и не на последно място да се даде късмет на обществеността да бъде информирана'', добави Магдалинчев.

По думите му идващият основен прокурор би трябвало да бъде човек от системата, който да познава проблемите.

,,Ако се върнем обратно във времето след 1991 година, кой от прокуратурата до момента е бил основен прокурор? Няма подобен случай. По един или различен метод нещата са били по този начин. Ето за какво смятам, че това би трябвало да бъде човек, който има взор в нещата в дълбочина. Сегашният основен прокурор е наказатален арбитър, въпреки че не се оправя по никакъв начин зле с работата си. Но съгласно мен би трябвало да е човек от системата, който да познава проблемите'', сподели в умозаключение Боян Магдалинчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР