Възможно ли е в един и същи блок да има

...
Възможно ли е в един и същи блок да има
Коментари Харесай

Парадокс: В един и същи блок – еднакви апартаменти с различни данъци

Възможно ли е в един и същи блок да има разнообразни като структура жилища, за които при идентична площ да се заплащат и съответните разнообразни данъци? С този въпрос се наложи да се занимава отдел „ Местни налози и такси “ към Община Пазарджик, с цел да се обясни недоразумението, заяви кметът Тодор Попов. Проверката е почнала след голям брой сигнали от самите жители.
Оказало се, че в началото подадените заявления от притежатели на парцели през 1998 година са били без каквато и да било съпътстваща документи, откъдето потегля административната бъркотия за 1680 жилища в 39 блока.
Така досега е открито, че 157 притежатели са плащали по-ниски от действителните данъци. Съставени са им актове за определяне на отговорности. Начислените суми за налог и такса „ Смет “ са общо 49 440 лв., от които 17 626 лв. към този момент са изплатени.
На други 14 стопани пък се оказало, че общината е надвзела. Те могат да си възстановят безпричинно платените пари, откакто подадат съответното искане до локалната администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР