Възможно ли е това да е изчезналата Атлантида? Древни руини,

...
Възможно ли е това да е изчезналата Атлантида? Древни руини,
Коментари Харесай

Откриха потъналата Атлантида

Възможно ли е това да е изчезналата Атлантида? Древни руини, потънали към испанския бряг, са изгубената земя, настояват английски специалисти, разгласили сателитни фотоси.
Местоположението на изгубения град на Атлантите може би най-сетне е намерено, настояват историците, споделя английското издание "Дейли мейл ".
Сателитни изображения на античните руини, потвърждават, че големите пристанищни стени на града в миналото са били в южната част на Испания, споделят специалистите.
Много от обектите, изследвани от екипа, към този момент са известни на археолозите и се счита, че са били издигнати от античните римляни и гърци.
Сега откривателите от частната компания за сателитно обрисуване Merlin Burrows настояват, че са разкрили доказателства, че те са били издигнати от тайнствен античен народ, прочут като Атлантите.
Атлантида е маркирана в писанията на гръцкия мъдрец Платон, който през 400 година пр.н.е. разказва усъвършенствана островна цивилизация, управлявала голяма морска империя, към 9000 години по-рано.
Градът е имал голяма пристанищна стена, големи входни стълбове, храм на господ Посейдон и големи кръгови части земя, изсечени от Атлантите, в които живели.
Смята се, че пагубното естествено злополучие - като цунами или вулканично събитие, е унищожило Атлантида дружно с народа й и е останала да съществува единствено като легенда.
Учените не са безапелационни в съществуването й. Много историци считат, че Платон е измислил историята като метод да показа философските си теории.
Според новите данни на Merlin Burrows местоположението е било някъде насевер от испанския град Кадис, Андалусия, към Националния парк "Доняна ", който съгласно историците в миналото е бил огромно вътрешно море.
Според откривателите и на юг, и на север от парка има още доказателства за античната цивилизация, като 15 други селища са ситуирани по крайбрежието.
Археолозите смятаха до момента, че множеството от тези селища са от римски или гръцки генезис, защото и двете цивилизации в миналото е обитавали региона.
Но в този момент, употребявайки неповторимите сателитни - въздушна снимка и наблюдаване, английските специалисти считат, че са разкрили Атлантида, като подхожда изцяло на характерностите на Платон. Имат и доказателства по какъв начин античната цивилизация е била унищожена.
Историкът Тим Акерс, началник на плана, показва, че съгласно събраните данни Атлантите са били необикновено напреднали.
Лабораторен разбор на материали посочил тип цимент, който не е бил виждан до момента, както и антична напреднала металургия.
Намерена е зеленикава патина, покриваща някои от руините, които тестванията демонстрират, че е антична композиция от метали.
Има структури, които съдържат свързващи субстанции, като калцит. Наличието на слюда, калий и други микроелементи демонстрира доказателство за изкуствено разбъркване на материалите, тъй че пробите, които сме изследвали, са направени от античен, праисторически бетон, показват специалистите.
"Можем да потвърдим сигурно, че оценените проби потвърждават напредничави строителни способи, което ме кара да имам вяра, че приказваме за цивилизация с доста напреднали технологии ", споделя Андреа Карпи, лабораторен инженер по галактически материали.
Градът е имал пристанищна стена с дебелина 75 метра. Сателитните фотоси демонстрират пясъчни дюни, където тази солидна стена е разрушена от голям поток от вода.
"В центъра на линията от крайбрежни градове е имало гигантско вътрешно море с дължина 65 благи, изпълнено с голям брой острови, някои естествени, други създадени от индивида ".
"Уникално е, на никое място в нашия свят не съществува нещо сходно, откритите структури съответстват изцяло тъкмо с размерите, заложени от Платон. Това е безспорното място ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР