Възможно ли е тенис среща да се изиграе пред близо

...
Възможно ли е тенис среща да се изиграе пред близо
Коментари Харесай

Надал срещу Федерер на "Бернабеу" - планът на Флорентино Перес за рекорд в тениса

Възможно ли е тенис среща да се изиграе пред близо 80 хиляди души? Такъв е грандиозният проект на президента на " Реал " (Мадрид) Флорентино Перес. Човекът, който стои зад Галактикос и огромните триумфи на кралския клуб през 21 век, желае да реализира " класико " в тениса сред Рафаел Надал и Роджър Федерер на " Сантяго Бернабеу ".

Двамата тенисисти с най-вече трофеи от Големия шлем, които имат надлежно 20 и 19 трофеи от четирите най-значими шампионата, са измежду най-дългогодишните противници в спорта. По време на годишната среща на акционерите на " Реал " Перес загатна за желанието си да реализира подобен дуел.

" Опитвали сме доста пъти да подобрим върха за най-посетен тенис мач в историята. Това може да ни вкара в Книгата на върховете Гинес, само че няколко пъти не успявахме поради травми или смяна в календара на играчите ", сподели Перес.

В момента най-посетеният мач в историята на тениса е финалът за купа " Дейвис " през 2014 година сред Франция и Швейцария. Тогава 27 432 души следиха дуела на стадион " Пиер Мароа " в Лил.

Капацитетът на " Сантяго Бернабеу " е 80 хиляди души. Това е няколко пъти повече от този на най-голямата тенис сцена в света - " Артър Аш стейдиъм " в Ню Йорк, където се играят финалите на US Open.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР