Възможно ли е мнозинството от хора по света да има

...
Възможно ли е мнозинството от хора по света да има
Коментари Харесай

Изглежда има необясним все още имунитет срещу COVID-19 при мнозинството хора

Възможно ли е болшинството от хора по света да има имунитет против COVID-19 даже и без да са го прекарали? Тази възможност почва все по-силно да се оформя като мнение и то не от кого да е.
Пръв по тематиката приказва спечелилият през 2013 година Нобелова премия професор Майкъл Левит. Той категорично акцентира, че не е вирусолог – Нобеловата му премия е за развиване на мултиразмерни модели на сложни химични системи. Левит е професор по структурна биология в Станфорд.
Още през февруари Левти предвижда какъв брой огромен ще е броят на смъртните случаи от новия ковид SARS-CoV-2 в Хубей, където избухна болестта. Той даде число от към 3250 смъртни случая (в момента са 4512) и предвижда, че няма да има голям Апокалипсис. Заключенията му са, че математическите модели на развиване по страни си наподобяват като развиване, без значение от държавните дейности за преодоляване на болестта. Основното му наблюдаване – след две седмици на напредък на броя на инфектираните и смъртните случаи в експоненциална крива, нещата почват да се успокояват и растежът става " субекспоненциален ". Професор Левит дава за образец развиването на заболяването в Китай, Южна Корея, Италия и Иран, където се следи еднообразно " държание " на кривите. " Трудно ми е да допускам, че в тези 4 страни ограниченията за обществена отдалеченост се съблюдават по еднакъв непоколебим метод ", сподели той.
Съответно, професорът търси другаде аргументите да има сходно държание на развиване – доста асимптоматични случаи и съществуване на някакъв вид имунитет. Друга причина да гледа към такива фактори е, че в Ню Йорк, Англия и Северна Италия броят на смъртните случаи като процентно изражение от общото население е много подобен. " И всички те ли практикуват еднообразно или сходно обществено разграничаване – не мисля ", споделя той. Професорът пази налагането на ограничения, които защищават уязвими групи, а не цялостна карантина и затваряне.
В списание Cell беше оповестено проучване, което поддържа хипотезата на Левит. Според него,.
Теорията за действителен имунитет даже и измежду хора, които не са се разболявали от COVID-19, към този момент се поддържа и от така наречен самостоятелен комитет SAGE във Англия. Този комитет беше основан от сър Дейвид Кинг с концепцията да дава препоръки на английското държавно управление по какъв начин да се оправи с рецесията с ковид, без да има обвинявания в политически пристрастия. Сър Кинг е някогашен теоретичен консултант на " Даунинг Стрийт " 10. Комитетът стига по-далеч – с догадка, че до 80% от непреболедувалите имат имунитет против COVID-19.
Заключението идва с помощта на работата на професор Карл Фристън, който е считан за най-голямото величие в света по основаване на карти със статистически модели. Според него, само съществуването на фактор като необяснен още имунитет може да изясни огромните разлики в статистическата картина сред обособените страни.
Фристън още не е приключил изцяло работата си по изчисленията, само че също като професор Левит споделя, че надали държавните дейности изясняват огромната разлика в статистическата картина на разнообразни места по света. Неговата позиция е, че би трябвало да бъде тъкмо обяснено за какво голяма част от хората не са „ възприемчиви “ към вируса, защото в този момент не се знае и има само теории, които не са напълно подкрепени с обстоятелства – от неналичието на витамин D до генетични особености.
Професорът обаче предизвестява и за друго –. Например, излагане на по-голямо количество вирус ще пробие имунния щит, само че при естествени условия – в случай че не сте доктор да вземем за пример, множеството хора във Англия и по света няма да се заразят.

Още: " Д-р Симидчиев: Изкаралите COVID-19 имат имунитет най-малко за година "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР