Възможно ли е коронавирусът да възпрепятства работата на АЕЦ Козлодуй

...
Възможно ли е коронавирусът да възпрепятства работата на АЕЦ Козлодуй
Коментари Харесай

Възможно ли е АЕЦ Козлодуй да спре работа заради коронавируса?

Възможно ли е коронавирусът да попречва работата на АЕЦ " Козлодуй " след позитивната проба на един от чиновниците и да се стигне до нарастване на инфектираните там. За позитивния тест стана ясно преди 10 дни - на 3 юли , като инфектираният чиновник към този момент е в положително здравословно положение и се чака да се върне на работното си място.
" Получих известие от нашия доктор, който се занимава с главните функционалности във връзка с всички възниквали и биха могли да зародят случаи ”, съобщи Наско Михов, изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй ” пред Нова телевизия. В същото време обаче станало ясно, че заплаха от заразяване на останалите служащи няма, защото мъжът не бил на площадката дълго време , а обитавал в столицата. „ Той е с позитивна проба, тъй като е бил контактен на външен за нас човек ”, разясни Михов.
Двата потока служащи – сменни и ежедневни влизат в централата без да се засичат. Заради това съгласно управлението не е допустимо коронавирусът да блокира работата ѝ. " Ние направихме план, оперативно аргументиран най-малко навръх таз категория хора по двама на блок оперативна промяна от 46 души. При потребност те ще минат и на 12-часова работна промяна, а не както в този момент на 8-часова работна промяна за да се обезпечи запас от лицензирани оператори и при смяна на ситуацията да можем да реагираме без това да се отрази на работата и на двата блока ”, заключи той.
Той изяснява, че ограниченията, които подсигуряват сигурност за работещите са подхванати още през първата половина на месец март. „ В самото начало създадохме спешен щаб под мое управление. Бяха набелязани ограничения да се помъчим оптимално да попречим на вируса да попречи на нас да живеем и да работим по естествения метод. Имаме спешен проект и сме една от първите централи, които успяхме да разработим и да внедрим подобен спешен проект за работа по време на пандемия ”, посочи изпълнителният шеф на атомната електроцентрала.
Било незабавно и доста значимо неотложно да се вземат ограничения, тъй като на територията на площадката работят към 4 хиляди души т.е. колкото е популацията на един дребен български град. По време на годишните планови поправки на блоковете – единият напролет, а другият през есента пък стигат и до 6 хиляди. Част от ограниченията са като на множеството значими места - термовизионни камери, които мерят телесната температура, маски и ръкавици. Други обаче стигат и по-далеч. „ Автобусният превоз до централата краткотрайно е спрян защото местата в рейсовете и затворените пространства в рейсовете са един евентуален фактор за разпространяване на една болест ”, добави Наско Михов.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР