Възможно ли е климатичните промени и проблеми да се решат

...
Възможно ли е климатичните промени и проблеми да се решат
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Политиката на ЕС за климата е грешна

Възможно ли е климатичните промени и проблеми да се решат посредством срещи и спогодби на политици? Експертите са безапелационни, че световното стопляне не е нещо, което ще ни се отрази в бъдеще, а нещо от което към този момент страдаме.

А макар ограниченията на управляващите у нас, въздухът още веднъж е кондензиран с фини прахови частици. "Този проблем се следи освен в България. Той е присъщ и за страните от Западните Балкани, както и за огромна част от Гърция. Има го там, където през зимата хората се отопляват на дърва и въглища ", разяснява в утринния блок на Bulgaria ON AIR климатологът проф. Георги Рачев.

Той посочи, че конференцията в Катовице е значима, защото на нея се прави доклад на направеното след Парижкото съглашение от 2015 година.

"Европа не извършва личните си нормативи. През последните три години, въпреки и постепенно, въглеродните излъчвания се усилват. Едно е да искаш, напълно друго е да можеш и да го направиш ", означи климатологът.

Проф. Рачев бе безапелационен, че политиката на Европейски Съюз е неверна, защото там се разглеждали грубите стопански ползи на мощно развити стопански системи, а европейските водачи не се съобразявали нито със страните от източната част на континента, нито с останалия свят.

Най-актуалните данни за замърсеността на въздуха можете да видите ТУК.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР