Възможно ли е жена да почине два пъти за един

...
Възможно ли е жена да почине два пъти за един
Коментари Харесай

Парамедик се представя за лекар, прави манипулации и констатира смърт

Възможно ли е жена да почине два пъти за един месец и два пъти да ѝ бъде издадено известие за гибел? Оказа се, че това е изцяло допустимо и евентуално е казус. Не е казус обаче парамедик да се показва за доктор години наред, да установи гибел и да издава документ за това, както и да прави медицински операции като слагане на медикаменти със зелена рецепта. Експерти в здравното право са безапелационни, че това е цялостен парадокс. Как и къде се случва това? И кой е мнимият лекар? Отговорите потърси екип на Нова телевизия.

Човекът от следствието е сниман със скрита камера да инжектира диазепам на подставено лице. Лекарството е със зелена рецепта, както самият той признава, и се слага единствено при специфични случаи. Тази здравна операция се прави в кабинет за неотложна помощ на частната компания "Евромед ", благосъстоятелност на Георги Георгиев, прочут в Пловдив с прякора Жоро Лъжата. Има доста сугнали, за това, че Георгиев прави нерегламентирани медицински услуги.

От години наред интензивно се показва за лекар на всички места в Пловдив и региона. Като освен се показва, ами прави здравна активност. В това число издаване на известия за гибел. Тоест той си захваща случая от начало. Обаждат се по телефон близки на умрял човек, действително хората звънят на "Евромед ". Това е групова процедура, която има право да прави неотложна помощ, споделя доктор Николай Вършилов, притежател на дом за възрастни хора.

В Търговския указател като шеф и притежател на "Евромед " е посочен доктор Христо Христов. Само, че в Пловдив за никого не е загадка, че неофициално Георгиев е притежател на компанията за неотложна помощ, а под негов надзор са двама общо практикуващи лекари - лекар Христо Христов и лекар Делян Запрянов.

Негов телефон е изписан на колите за спешна помощ на неотложна помощ, надлежно когато хората звънят той не се тормози да приема позвънявания. Дали за обзор, дали за издаване на гибел и в доста случаи самият той надлежно прави прегледи, споделя още доктор Вършилов.

Като вслучая. Подставеното лице отива в кабинета на мнимия лекар с недоволства за леко неразположение. Диагнозата е високо кръвно, а лекуването инжекция с диазепам.

Малко след тази "професионална " операция излиза наяве, че Георгиев е под карантина, след прекаран COVID-19. Случката се развива на 18 август, а по данни на Министерство на вътрешните работи Георгиев е под карантина от 10-и до 23-и август. Водил се е на лекуване преди този момент в болница "Св. Иван Рилски ". Георгиев е показал пред органите на реда, че ще прекара карантината в дома си, а не в кабинета за Неотложна помощ.

След като излиза наяве, че човек под карантина, който не е доктор, е сложил лекарство със зелена рецепта на подставеното ни лице, решаваме да подадем сигнал на Центъра за незабавни позвънявания 112. От там дават обещание да създадат инспекция. Полицейски патрул стопира до блока на Георгиев, само че никой от служителите на реда не влиза във входа, където той живее. Дали тъй като са получили информация, че не е на адреса или тъй като не желаят среща с човек под карантина? Не е ясно.

Кой е Георги Георгиев? Известен на медиите с разнообразни случки. Изненадващо, в медийното пространство е показан като доктор Георгиев. От години практикува неотложна помощ, само че хората, с които работи неотдавна разбрали, че в действителност не е доктор.Това обаче не му пречи с изключение на медицински операции, да издава и известия за гибел. Прави го с печата на един от двамата доктори –Запрянов или Христов, по постоянно с този на Христо Христов.

Разбрах, че издава известия за гибел, тъй като персонално съм го викал. И той и приятелката му Дима, която работи при него. И тя не е доктор. Завършили са някакъв курс за парамедик и се изживяват за лекари с печата на Христо Христов, шефът на "Евромед ". Христо Христов с цялостно схващане, знае че се прави това нещо. Издавали са известия в домове за възрастни, на адреси. Абсолютно на всички места, където ги извикат. Даже писахме писмо на министър Ананиев и той ни написа да проверим в Министерството на образованието, сподели Иван Станчев, притежател на частна компания за коли за спешна помощ.

Проверка на журналистическия екип в Български лекарски съюз демонстрира, че подобен доктор няма.

Освен с дома на доктор Вършилов, Георгиев работи и с този за възрастни хора с деменции в Горна Махала, Община Калояново. Потвърждават го кметът на общината - Георги Георгиев и личният състав на дома.

Неотложната помощ на Георгиев с изключение на, че обслужва домове за възрастни хора в Пловдив и региона, прави и други действия. Осигурява и мероприятия като конни надпревари и футболни мачове. Констатирал е гибел и в стотици други случаи през последните 15 години.

Георги Георгиев твърди, че като парамедик-4-та степен има право да прави медицински операции и да установи гибел. Нещо повече има генерално пълномощие от доктор Христо Христов да прави тези дейности.

Разговорът с Георгиев е няколко минути, откакто доктор от неговата компания, по-рано написа известие за гибел на стара жена. Случва се по разпореждане на Георгиев, освен това единствено с копие от персонална карта. И това не е единственият парадокс. Жената е умряла преди месец. И тогава гибелта още веднъж е установена от неотложната помощ на Георгиев. Вероятно още веднъж с печата на лекар Христов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР