Възможно ли е именно фактът, че в България е приета

...
Възможно ли е именно фактът, че в България е приета
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев обясни може да избегнем рязък пик на коронавируса у нас

Възможно ли е точно фактът, че в България е призната всеобща имунизация против туберкулоза, да е повода за бавното повишаване на случаите с ковид у нас?

Това разяснява пред Нова телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев, член на експертния съвет.

"БЦЖ - има обосновано съмнение за съществуване на такава догадка. Има и рационална причина, която да изяснява това. Нашият имунитет има два метода на реагиране. Единият е повече към вирусите, другият към клетките и бактериите.

Специализацията на тези две елементи зависи от превключването. Когато се заразим с ковид, тъй като е доста нов и чужд от имунната ни система, тя се изненадва и превключва доста мощно към частта с бактериите.

Понеже точно имунната ни система твърдо бурно реагира към наличната опасност. Когато сме ваксинирани против бактериален вид зараза, то имунният отговор е малко по-толерантен към един подобен вирус.

Да, в действителност, страни, където има стратегия за такива имунизации, се оправят по-добре. Това не значи да се имунизираме в този момент. Тя се прави на възраст нула, когато се родим и по-късно се реваксинираме няколко пъти.

Важно е, обаче, че през 1951 година сме заложили този опит и в този момент популацията ни е готова.

Възможно е с помощта на това да избегнем внезапен пик. Имаме вирус, който е чисто нов, знаем прекомерно малко за него и всеки, който се пробва да прави прогнози за него, пробва да гледа в кристалната топка. Затова настояваме да имаме повече данни, да изследваме. "

Д-р Симидчиев разкри, че ограниченията, които се ползват в България, са нужни и единственият верен метод:

"Това, което виждам като графики на новите случаи - България е една от страните, които имат най-бавно повишаване, което е свързването с това, което се прави. Това е избор, който би трябвало да бъде изработен от хората, които взимат решение.

Дали да имаме бързо повишаване с доста обреченост или постепенно с стеснен пик.
Вирусът има един единствен фокус и той е да заразява, в случай че му дадем опцията, ще си осъществя това желание. Нарастването на кривата е обвързвано с държанието на хората, които не са инфектирани.

Важно е да не пречим на тези, които са взели ограничения. "

Защо този вирус е по този начин неочакван? Защото е друг, уверен е експертът.

"Вирусът ни изненадва с това, че всъщност съставлява групите, присъщи за елементарната простуда, само че и, че избрани групи я изкарват доста тежко, към 10% от тях. Това няма по какъв начин да го предвидим.

Затова методът, по който понижаваме общото нарастване са нещо, което можем да вършим. Това дава време да се доподготви здравната система. На второ място - да се изтестват няколкото лекувания. Дава време да се създават и ваксини ", сподели още доктор Симидчиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР