Възможно ли е хора от 14 различни националности, говорещи на

...
Възможно ли е хора от 14 различни националности, говорещи на
Коментари Харесай

„Утопия в Палермо“ в Темата на NOVA

Възможно ли е хора от 14 разнообразни националности , говорещи на 25 езика да съжителстват спокойно дружно в един квартал? Отговор на този въпрос търси „ Темата на NOVA ” тази неделя след централната емисия вести.

Журналистът Тоня Димитрова и операторът Емил Александров отиват в квартала Баларо в Палермо, трансформирал се в най-привлекателната точка за мигрантите в Сицилия . Там те откриват не следващата мигрантска история, а история за нас самите, за европейците и за една утопична действителност, в която религии, друг цвят на кожа, разнообразни националности живеят дружно. Проблеми има, друг е методът, по който те се вземат решение. Баларо е една същинска лаборатория за това по какъв начин да се взаимодейства на процедура, а не да се приказва за интеграция единствено на думи.
 Тоня Димитрова NOVA
„ Насърчаваме хората да застанат един до различен, да обмислят нещата дружно - от време на време това са срещи на радикално разнообразни светове. Опитваме се да ги накараме да спорят и да намират решенията дружно ” - споделя Масимо Кастиля, зам.-председател на община Баларо, пред камерата на NOVA.

Дали този метод е верен? Утопия или действителност е мирното взаимно битие на толкоз разнообразни националности? Гледайте „ Темата на NOVA ” тази неделя след централната емисия Новини.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР