Възможно ли е химикалки с изчезващо мастило да са повлияли

...
Възможно ли е химикалки с изчезващо мастило да са повлияли
Коментари Харесай

Манипулирани ли са изборите в Благоевградско със симпатично мастило?

Възможно ли е писалки с изчезващо мастило да са повлияли на локалния избор? Този въпрос се слага под пост в обществените мрежи, който показва по какъв начин подложен знак се заличава със запалка. Потребителят, качил видеото, прецизира, че не е негов създател. Клипът е бил гледан и споделян хиляди пъти.
Съмнения за операция: Защо 1/3 от бюлетините в две секции се оказаха празни? Казусът стигна и до административния съд
В пиринското село Копривлен, където хората алармират за съществени избори нарушавания и подозират, че бюлетините са били манипулирани с по този начин нареченото симпатично мастило. Подобни сигнали подават и хората от селата Хаджидимово и Абланица.

Снимка: btvnovinite.bg

Само в една секция в Копривлен 186 са белите бюлетини.

В 11 секция комисията е открила към 150 бюлетини за всички типове избор – на кмет, на общински съветници и на кмет на общината, за които изрично е отбелязала, че проличава механично влияние върху бюлетините, а мастилото го няма. Комисията е подписала протокола с изключително мнение, разкри един от кандидат-кметовете в Копривлен – Ангел Зайков.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Не ми доближиха 36 гласа при 150 невалидни бюлетини. Там може би са моите гласове, не знам”, означи Зайков.

„ Започвайки по реда на броенето, установихме, че последните бюлетини са празни Усъмнихме се, че толкоз доста хора ще се разходят, с цел да пуснат празни бюлетини”, споделя секретарят на 11 СИК Катерина Влахова, която означи, че в Копривлен хората са възпитани, образовани и дейни.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Омерзени сме”, споделя Влахова.
Празни бюлетини във Варненско: Подозират операция с изчезващо мастило Досегашният кмет Живко Панев от Българска социалистическа партия губи с 40 гласа от кандидата Дамян Дамянов от ГЕРБ
„ До последно не знаехме, че има подобен химикал, само че към 11:30 една от гласуващите, член на ОИК в Хаджидимово се оплака, че от химикалът въобще не излиза цвят”, споделя Влахова, която е проверила недоволството и е сменила химикалът, която отбелязва, че предходният е бил друг.

Подадени са сигнали до прокуратурата и в ЦИК.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР